Akkumulátoros gépekkel igazi kikapcsolódás a kerti munka

2022-03-06 11:21:28 | Módosítva: 2022-03-16 06:58:11

Az akkumulátoros gépek egyik legfontosabb előnye a környezetbarát működés, mert használatuk a benzines gépekhez képest teljesen füstmentes, és a fejlett technológiának köszönhetően a lítium-ionos akkumulátorok is hosszú távra szólnak...


Kivehető vagy beépített akkumulátor?


A STIHL akkumulátorok nemcsak hosszan tartó folyamatos munkát tesznek lehetővé, de kifejezetten hosszú élettartammal rendelkeznek. A kapacitás észrevehető csökkenése nélkül feltölthetők újra és újra, több száz alkalommal, ráadásul az akkumulátor ereje még a lemerülési szakaszban is változatlan marad. Tehát az akkumulátor teljesítménye semmit nem gyengül a végső lemerülés pillanatáig, így állandó és egyenletes munka végezhető vele.

Az alkalomszerű, kisebb kerti munkákhoz a beépített akkumulátoros gépek ajánlottak, amelyek nagy előnye a gyors és egyszerű használat. Ezeket a gépeket a feltöltéshez a fali aljzathoz kell csatlakoztatni. A kivehető akkumulátoros gépek széleskörűen használhatók a kertben és a kert körül. A kivehető akkumulátor az egy családba tartozó gépekkel kompatibilis, így nem kell minden egyes kerti géphez külön akkumulátort vennünk. A vásárlást követően a STIHL akkumulátoros gépek azonnal használatba vehetők, a hagyományos akkumulátorokkal ellentétben nincs szükség a kisütésükre, majd a teljes feltöltésükre.


Miért olyan kényelmes az akkumulátoros gépekkel a munka?

Az elektromos kerti gépekkel szemben az akkumulátoros gépeknél nem szükséges, hogy a munkavégzés közelében hálózati csatlakozó legyen, valamint a hosszabbító kábelére sem kell állandóan odafigyelnünk, így a munkavégzés nem csak sokkal kényelmesebb, de biztonságosabb is. Ennek is köszönhető, hogy az akkumulátoros gépekkel sok időt és rengeteg energiát spórolhatunk meg. Az akkumulátoros gépek mellett szól a zajmentes munkavégzés is, mert így a kora reggeli vagy a késő esti órákban és hétvégén is bármikor dolgozhatunk velük.

Az akkumulátoros gépek kiválasztásánál fontos szempont a puha markolat, amely amellett, hogy biztos fogást garantál, segít a minket érő rezgések csökkentésében is, így a rezgés gyakorlatilag alig érzékelhető. Szintén döntő szerepű az egyszerű működtetés is, melyre jó példa a markolatba integrált kapcsoló vagy a LED-es töltöttségjelző, amely egy gombnyomásra kijelzi az akkumulátor töltöttségi állapotát, és a töltési folyamatról is tájékoztat.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Őszi sövényápolás

Az ősz beköszöntével se feledkezzünk meg kerti dísznövényeink ápolásáról. A sövények, például amellett, hogy szebbé teszik környezetünket, eltakarják azt, amit nem szeretnénk, hogy látható...


Így könnyítik meg a robotfűnyírók a kertészkedést

A sűrű zöld pázsit gyönyörű, ám a karbantartási igényét nem szabad alábecsülni. Elmondjuk, hogyan könnyítik meg a kertészkedést az intelligens robotfűnyírók.