Dekoratív URSA hangelnyelő panel: fülbarát terek

2022-03-06 11:28:19 | Módosítva: 2022-03-24 19:25:15

A „home office” fogalma az elmúlt években lassan begyűrűzött mindennapjainkba, és mivel több szempontból praktikusnak találtatott, így meg is ragadt. Aki sokat dolgozik otthonról, annak számára pedig gyakorlatilag létfeltétellé vált, hogy azt nyugodt és megfelelően csendes körülmények között tehesse. Ez nem teljesül könnyen, ha a család többi tagja is épp otthon hemzseg.


Lehet, hogy nem gondolnánk, de nemcsak az épületekbe az utcafrontról beszűrődő állandó környezeti zajok jelentenek terhelést szervezetünkre, hanem furcsa módon az is, ha az otthon végzett, órákig tartó megfeszített szellemi munkát „zsongó” otthoni légkör kíséri. Értetlenül állunk az előtt, miért áll égnek hajunk minden szála már néhány órás munka után az elvileg pihentető otthoni környezetben. Az sem biztos, hogy tudatosul bennünk, hogy egy hosszabb számítógépes videókonferenciát követően, vagy egy mobilon átbeszélgetett délelőtt után miért érezzük magunkat úgy, mintha kifacsartak volna.

Nos, tudnunk kell, hogy környezetünk szüntelen halk alapzaja is zavarja a fület, továbbá a szinte észrevétlen, de attól még jelen lévő visszhang is észrevétlenül rezeg a helyiségben, és osztja figyelmünket. Emiatt fá­radunk el gyorsabban és könnyebben! Érdekesség egyébként, hogy még az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is megállapította: számos egészségügyi – köztük szervi – probléma kialakulása szoros összefüggésben van első körben a légszennyezéssel, másodsorban pedig a zajjal! Sokaknak okoz mostanában leküzdhetetlen problémát, hogyan tegye akusztikailag élhetőbbé kész otthona helyiségeit anélkül, hogy falbontásra kényszerülne.


Létezik egy egyszerű, dekoratív és egyben környezetbarát megoldás a helyiségek akusztikai komfortjának javítására. URSA ACOUSTIC PANEL márkanéven az URSA vállalat ismét minőséget alkotott! A falra egy mozdulattal képként felakasztható, magas hangelnyelési mutatóval bíró URSA TERRA ásványgyapot termék felhasználásával létrehozott akusztikus dekorpanelek kézi munkával készülnek. A beszéd hangfrekvenciája az 500-4000 Hz tartományban mozog. A termék 125-8000 Hz környezetben képes a helyiség akusztikai jellemzőinek javítására, az utózengések csökkentésére.


A termék magyar piacra való bevezetése már folyamatban van: elsőként a belsőépítészetben örökérvényű szépséget képviselő Eiffel-torony és a római Colosseum inspirálta dekortárgyak, valamint a kellemes hangulatot teremtő varázslatos ljubljanai látkép mintájával díszített hangelnyelő panelek lesznek itthon elérhetők. Egyedi fotóval is rendelhetők akusztikus panelek. További információkért keresse fel az URSA weboldalát: www.ursa.hu/termekek.


Az akusztikai dekorpanelek 4 különböző, egyenként is speciális funkciót betöltő rétegből készülnek, melyek közül az akusztikai hangelnyelő funkciót egy speciális URSA TERRA prémium szálas ásványgyapot tábla tölti be. A szépséget ötvözve ezzel a fenntartható, egészségbarát és környezetbarát URSA szigetelőanyaggal olyan akusztikai megoldást nyerünk, amelyen méltán akad meg nemcsak a szem, hanem a helyiségben nem kívánt, visszaverődő hangok is. Egy vagy több akusztikai dekorpanel elhelyezésével, az adott helyiségben nemcsak mérhetően, de érezhetően is csökkenek a zavaró hanghatások, köztük a visszhangok is.

Az URSA saját akusztikai kalkulátora (itt) segíthet annak meghatározásában, hogy a hangszigetelni kívánt helyiségben hány URSA ACOUSTIC PANEL elhelyezésével érhető el az optimális végeredmény.

Kiemelkedően fontos, hogy az URSA TERRA termék egészségbarát! A RAL, EUCEB és ZAG-EPD minőségjelzések minden kétséget kizáróan igazolják, hogy a termék egészségre ártalmatlan, biztonságos a használata, messzemenően környezetbarát és fenntartható építőipari termék. Rendelkezik ezeken felül a kiváló beltéri levegő minőség Blue Angel tanúsítványával is, amely egy nívós német öko-tanúsítás: a címke birtokában a gyártó cég elismerten környezetbarát és fenntartható fogyasztási cikkek gyártására specializálódott; megbízható minőség előállításával büszkélkedhet.

Nem elhanyagolandó előny az sem, hogy a dekorpanel fő alkotóelemeként felhasznált URSA TERRA ásványgyapot szálasanyag az A1 tűzveszélyességi kategóriába tartozik, azaz nem éghető (szabvány: EN 13162). Az akusztikai panelek alkalmazhatósági hőmérséklethatára -20 és +100 °C között mozog, amely minden reális felhasználói igényt lefed.A 64 cmx125 cm képméretű, mindössze 5 cm vastag hangelnyelő dekorpanelek ajánlottak otthoni dolgozószobák, nappalik, háló­szobák akusztikai minőségének utólagos javítására, de kiváló vendéglők, éttermek, irodák, közösségi terek, konferenciatermek fülbarátabbá tételéhez is.

A 100%-ban kézi munkával készült URSA akusztikus dekorpanelek tartósak, ellenállnak a normál használatból eredő fizikai behatásoknak is. Magas UV ellenállással rendelkeznek, így nem kell attól tartani, hogy a napsütötte szobákban kevesebb ideig élvezhetjük áldásos hatásukat.

Ezek az izgalmas hangelnyelő panelek a hangszigetelés új generá­ciójának dekoratív úttörői. Ahol a hagyományos megoldások csődöt mondanak, ott nem a szaktudásunkat kell szögre akasztani, hanem csak néhány URSA akusztikus panelt, és aztán kényelmesen hátradőlve élvezni a „csend hangját”.

Erdei Melinda


URSA Salgótarján Zrt.
www.ursa.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Vállalati iroda és gyártócsarnok

Ezúttal egy Szombathelyen található multinacionális vállalat irodája és gyártócsarnoka zajvédelmi megoldását szeretnénk bemutatni. A A Knauf Insulation csapatának megkeresését a Medio-Tech Kft....


Hő- és hangszigetelés szarufák között és alatt

Ennél a szerkezeti kialakításnál a szigetelőanyagot két rétegben helyezzük el – az első réteget a szarufák közeibe, a második réteget pedig a szarufák alá. A szarufa közöket kitöltjük...