Persze nem egy élő példány

Kígyó a csatornában

2022-03-09 11:21:40 | Módosítva: 2022-03-09 11:24:17

Az FCSM Pók utcai átemelőtelepénél, egy propellerszivattyú kábelére feltekeredve, kócos-zsíros szennyeződésekből, főként nedves törlőkendőkből keletkezett ez a kb. 7-8 méter hosszú, kígyószerű képződmény.

A szokatlan formájú zsírszörny néhány hónap alatt jöhetett létre, a szakembereknek pedig több órájába telt, mire kiszabadították a kábelt a zsírszörny fogságából. Az eset nem egyedi, ugyanis az utóbbi években egyre jobban elterjedő, egyáltalán nem, vagy csak nagyon sokára lebomló törlőkendők a csatornába kerülő zsiradékokkal találkozva, rekordméretű zsírdugókat képeznek. Az FCSM munkatársai nap mint nap küzdenek a zsíros törlőkendők okozta ún. kócok felszámolásáért.

 Ha érdekli, hogyan kell helyesen használni a csatornarendszert, és ezáltal mit tehet az ehhez hasonló zsírszörnyek keletkezése ellen, várják a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen 2022. március 19-én tartandó lakossági nyílt napra, ahol azt is megmutatják, mi történik a szennyvízzel, miután otthon a lefolyókon keresztül távozik. A látogatás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció itt.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Őszi ereszcsatorna-karbantartás

Az őszi, intenzív levélhullás során az ereszcsatornák gyorsan megtelnek, tisztításukkal nem érdemes tavaszig várni. Ilyenkor célszerű elvégezni a hibás részek javítását is.


Vízelvezetés a házon kívül

Minden építkező tisztában van vele, hogy az épületekben a legnagyobb károkat a víz okozza. A víznek mindegy, hogy kívülről, belülről, alulról vagy felülről támadja az épületet, minden körülmények...