Persze nem egy élő példány

Kígyó a csatornában

2022-03-09 11:21:40 | Módosítva: 2022-03-09 11:24:17

Az FCSM Pók utcai átemelőtelepénél, egy propellerszivattyú kábelére feltekeredve, kócos-zsíros szennyeződésekből, főként nedves törlőkendőkből keletkezett ez a kb. 7-8 méter hosszú, kígyószerű képződmény.

A szokatlan formájú zsírszörny néhány hónap alatt jöhetett létre, a szakembereknek pedig több órájába telt, mire kiszabadították a kábelt a zsírszörny fogságából. Az eset nem egyedi, ugyanis az utóbbi években egyre jobban elterjedő, egyáltalán nem, vagy csak nagyon sokára lebomló törlőkendők a csatornába kerülő zsiradékokkal találkozva, rekordméretű zsírdugókat képeznek. Az FCSM munkatársai nap mint nap küzdenek a zsíros törlőkendők okozta ún. kócok felszámolásáért.

 Ha érdekli, hogyan kell helyesen használni a csatornarendszert, és ezáltal mit tehet az ehhez hasonló zsírszörnyek keletkezése ellen, várják a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepen 2022. március 19-én tartandó lakossági nyílt napra, ahol azt is megmutatják, mi történik a szennyvízzel, miután otthon a lefolyókon keresztül távozik. A látogatás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció itt.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Csatornatisztítás

A csatornarendszer a háztartás mostohagyermeke. Nem látható, ezért kevés figyelmet fordítunk rá, meghibásodása viszont annál kellemetlenebb, és jelentős pénzeket nyelhet el.


Fénycsatornák

A legtöbb lakásnak vannak olyan helyiségei, amelyek rosszul megvilágítottak, mert nem jutnak természetes fényhez. Ezekben csak mesterséges fényforrásokkal lehet jó megvilágítást biztosítani....