Itt a tavasz: kerti kisgépek mustrája

2022-03-18 10:43:17 | Módosítva: 2022-03-18 10:49:47

Már a küszöbön kopogtat a tavasz, kertünk, növényeink alig várják, hogy széppé, rendezetté formáljuk őket, és megújulva frissen gyönyörködtessenek. A kerti munka sok esetben nem is jó megfogalmazás, hiszen sokan nem  munkaként, hanem kikapcsolódásként, élményként élik meg a kertben végzett tevékenységet. Azonban ahhoz, hogy ez valóban örömteli elfoglaltság legyen, megfelelő segítséget kell igénybe venni: a kerti kisgépeket.


A kapán és metszőollón túl

A kerttel való foglalkozás ismét reneszánszát éli, egyre népesebb csoportok, közösségek alakulnak, ahol tudást és tapasztalatot cserélhetünk a hozzánk hasonló hobbi kertészekkel. Azt gondolnánk, hogy a klasszikus kerti szerszámokat bemutatni több mint felesleges, hiszen minden fészerben megtalálhatóak ezek a nélkülözhetetlen eszközök. Azonban a technika fejlődése ezeket a szerszámokat sem hagyta figyelmen kívül, számos újítást vezettek be: erősebbek, sokoldalúbbak, praktikusabbak lettek.


Ilyen pl. a Hyundai motoros fűkasza szett a HYD-415-4, mely akár komolyabb munkákhoz is alkalmas, hiszen fű- és bozótvágó kiegészítőin túl láncfűrész eszközével magasabban levő vastagabb ágakat, a sövényvágó feltéttel pedig bokraink, magas sövényünk valamennyi oldalát karbantarthatjuk. Nagyobb (500 m2 feletti) füves terület esetén érdemes fontolóra venni egy benzines fűnyíró beszerzését, mely nem csak mentesít minket a kábel kényelmetlen rángatásától, hanem nagyobb erőt is biztosít arra az esetre, ha kicsit elcsúszunk a fűnyírással, és pázsitunk vad burjánzásba kezd. Nem beszélve az önjáró képesség előnyéről, mely nagyban könnyíti a gép mozgatását, mint a Hyundai HYD-139CC esetén is.


A legnagyobb fejlődés azonban egyértelműen az akkumulátoros gépek területén történt, ahol kicsi, könnyű gépek egész sora várja már a kertbarátokat egyre nagyobb teljesítményű akkukkal. Az idei év újdonsága az akkus kézi láncfűrész, a HYD-7090, mely megjelenésének pillanatától vezető helyet foglal el a Hyundai termékpalettáján. 2 db akkumulátor került a tároló kofferbe, így sokáig bírja a munkát. 9 cm-es ágvastagságig használható, és ha élét vesztené a lánc, de nem szeretnénk az élezéssel bajlódni, pénztárcabarát áron vásárolható tartalék. Jelentős fáradtságtól kímél meg minket a kis HYD-72 akkus kézi fű- és sövényvágó is, mely két külön késsel rendelkezik: egyik a fű vágására szolgál a nagy fűnyíróval nem megközelíthető helyeken (szegélyek, házfal, fák és bokrok stb. mellett), a másik késsel pedig kisebb bokrainkat tudjuk formára nyírni könnyedén.


További információ, valamint még több Hyundai kerti- és barkácsgép található a www.barkacsgep.com weboldalon.


Kellemes kertészkedést!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Álomkert saját kezűleg

A kert környezetünk azon része, ahol nyugalomra, kikapcsolódásra vágyunk. Egy fárasztó nap után maximális feltöltődést nyújt a gyönyörű környezet, de a kert gondozása már önmagában stressz...


Terjednek az akkus gépek

Az iparban, az otthoni DIY (csináld magad) tevékenységben, a hobbi kertészkedésben és a mezőgazdaságban, illetve erdőgazdaságokban egyaránt ellenállhatatlanul terjednek az akkumulátoros gépek....