Rozsdamentes acél rendszer ivóvíz ellátáshoz

Uponor INOX

2022-03-31 14:55:48 | Módosítva: 2022-04-15 09:26:00

Tovább szélesítette portfólióját az Uponor azt új Uponor INOX rozsdanómentes acél, ivóvízre használatos rendszerével. Az Uponor új INOX rozsdamentes acél rendszere - amely rozsdamentes acél csövekből és idomokból áll - megfelel a legmagasabb követelményeknek. Az anyag garantálja a maximális biztonságot és higiéniát működés közben, míg a kialakítás minimális szereléssel megoldható.


A kiváló minőségű EN 1.4404 rozsdamentes acélból készült rendszer magas műszaki és higiéniai követelményeknek is megfelel. Kompatibilis a már jól bevált Uponor többrétegű kompozit (MLC) és PEX rendszerekkel.

Főbb rendszertulajdonságok:


  • az Uponor INOX könnyen kombinálható más Uponor rendszerekkel.
  • a fólia a helyes préseléskor leesik, így könnyen észrevehető a nem jól préselt csatlakozás
  • a sokszög alakú O-gyűrű további védelmet nyújt a szivárgás ellen

 A tervezők és szerelők, akik bizonyos területeken szeretnek rozsdamentes acéllal dolgozni, a jövőben már az ivóvíz-rendszerek tervezése során is választhatják az Uponort. Atermékportfólió rozsdamentes acélból készült csőből és prés/idomrendszerből áll. A robusztus anyag, amely a DVGW W 543, DVGW GW 541 és DVGW W 270 tanúsítvánnyal rendelkezik, garantálja a maximális biztonságot és higiéniát működés közben, szereléséhez pedig minimális ráfordítás szükséges.

Az Uponor INOX kompatibilis az Uponor ötrétegű (MLC) és PEX rendszereivel, és az M-kontúrú préspofákkal ellátott présszerszámokkal. A rendszer kezdetben DN 12-től DN 50-ig terjedő névleges átmérőben kerül bevezetésre. 16 bar üzemi nyomásával ivóvízrendszerekhez is alkalmas - akár társasházakban is. 

Kettős védelem a szivárgás elkerüléséért

 Az Uponor INOX rendszer a préselés biztonságát tekintve két szempontból is eredményes. Az első védelem az idomon található kék jelzőfólia, amely biztosítja a nem préselt csatlakozások gyors észlelését, hiszen a fólia a sikeres préselés után kézzel könnyen eltávolítható, leválik. Ily módon a szerelők azonnal láthatják, hogy mely szerelvényeket nem préselték még le.

A másik jelentős dolog pedig, hogy a rendszer egyedi, sokszögű O-gyűrűje hatékony védelmet nyújt a szivárgás ellen: a gyűrű új fejlesztésű kialakítása garantálja, hogy a nem préselt csatlakozásokat az első nyomáspróba során megbízhatóan észleljük.

Ha a csatlakozás nem teljesen szoros, levegő vagy víz távozik, és a telepítő azonnal kijavíthatja. A hiányzó vagy hibás préselésből adódó későbbi problémák így a rendszer működése során szinte minimálisra csökkenthetők.

 

Böngésszen a további tulajdonságok között az Uponor INOX termékoldalon, ahol olyan játékos újdonságot is találhat, mint például az INOX idom kiterjesztett valóságban történő bemutatása (AR).)

 Kérdés esetén keresse bátran az Uponor területi képviselőit. További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Egy rendszer mindenre

Forradalmian új megoldásként jelent meg anno a piacon. Az Uponor 1990-ben mutatta be az első átlapolt többrétegű műanyag csővezetékét (MLCP). Ezeket a csöveket széles körben lehetett alkalmazni...


Elegáns és intelligens

Az Uponor Smatrix Style szobatermosztát rendkívüli pontossággal szabályozza a felületfűtési és –hűtési rendszereket, és akár 20%-kal csökkentheti az energiafogyasztást.