Ami a tetőt illeti

2022-04-08 10:00:19 | Módosítva: 2022-04-15 09:31:19

A Belatti – a Kárpát-Medence legkorszerűbb és legpontosabb gyártójaként – kivitelez szeglemezes tetőket és faszerkezeteket országszerte, a magyar és szlovák piacon egyaránt. Családi házak, középületek, óvodák, sportcsarnokok, ipari- és mezőgazdasági létesítmények tetőszerkezetének kivitelezése is szerepel referenciamunkáik közt. Az innovatív szemlélet, minőségi anyagfelhasználás és kivitelezés mellett elsősorban a szerkezet biztonságát veszik alapul, immár 26 éve.


A legkézenfekvőbb megoldás

A vállalat 2021-ben, a nyersanyagválság kellős közepén fogott újabb fejlesztésbe: a régióban egyedülálló, újonnan telepített gyártástechnológia egy több mint 3500 m2 alapterületű csarnokban kapott helyet. A beruházás célja az ügyfelek igényeinek gyors és precíz kiszolgálása volt, így akár egy hét leforgása alatt tető alá hozzák az egyéni elképzeléseket.

Partnerük, a MiTek által kifejlesztett gyártási eljárás főbb ismérvei:

Az EASY-JIG rendszer lényege, hogy a présasztalba szerelt automata mozgókorongok az összeállítani kívánt rácsos tartók kerületére állnak be, ezzel eliminálva az esetleges méretbeli hibákat, garantálva a méretpontosságot. A tartók minden elemének geometriáját, beleértve a fa elemeket és szeglemezeket, mennyezeti lézer projektorok vetítik a présasztalra, pontosan meghatározva azok pozícióját. A CNC vezérelt automata prés a statikai tervekből kiolvasva felismeri a szeglemezek pozícióját, így kezelő nélkül, automata üzemmódban présel, a nyomóerő mértékét pedig a szeglemezek nagyságától és típusától függően állítja be.

A gyártótechnológián felül fontos szempont a felhasznált alapanyagok minősége, mely tulajdonképp a tetőszerkezet alfája és omegája. A Belatti e téren is beleadja a legjobbat, egy jó döntéssel pedig hosszútávon sokat spórolhatunk. Az osztályozott, minden kritériumnak megfelelő, impregnált fűrészáru, az elemeket összekapcsoló szeglemez és a kész szerkezet megfelelő térbeli kimerevítése határozza meg elsősorban a tető minőségi élettartamát.


A tervezésért az ügyfél szerkezetére specifikusan jellemző paraméterek alapján a cég tapasztalt statikusai felelnek. A tetőszerkezetek tervezése, gyártása és szállítása mellett azok szélmerevített állapotig történő helyszíni állítását is biztosítják, melyet a cég saját, beiskolázott szerelőcsapatai végeznek. Ennek előnye, hogy minden folyamat egy kézben összpontosul. A szeglemezes tető iránti megnövekedett kereslet és szakemberhiány okán a cég igény esetén továbbképzést kínál szerelőcsapatok részére.

„Célunk segíteni ügyfeleinket a lehető legjobb döntés meghozatalában, eligazodni a szakmai kérdésekben és teljes körű szolgáltatást nyújtani a kompromisszummentes otthonért” – mondja Ferencz Balázs, a Belatti ügyvezető igazgatója.Lapostetőre szabott innovatív megoldásokért és egyéb információért látogasson el a Belatti honlapjára, vagy kérjen ingyenes árajánlatot.


www.belatti.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tartsuk bent a meleget

A tavalyi télen a magyar családok 40%-a havi 30 ezer forintnál is többet költött fűtésre, 15%-uk pedig 45 ezer forint feletti fűtésszámlát volt kénytelen otthona melegére költeni. Ennek...


Monolitház mindenkinek

A Beston Monolitház szakértői csapata 15 éve alkalmazza, és az egyedi igényeknek megfelelően fejleszti, a monolit szerkezetépítési technológiát speciálisan, családi házak építésére. A Beston a...