A világ legnagyobb tengeri szélerőműve

2022-04-21 06:14:16 | Módosítva: 2022-04-21 06:14:25

A múlt év végén üzembe helyezték a világ legnagyobb tengeri szélerőmű parkját. A Nagy-Britannia keleti partjai mentén telepített Hornsea 2 szélturbina-mezőn összesen 165, egyenként 8 Megawattnyi villamos energiát termelő szélturbina lesz majd. Bár a Hornsea 2 tervezett turbináinak egyelőre csak egy része működik, a beüzemelés első napján a brit háztartások felének energiafelhasználását nyújtó szélenergia felét biztosította.


Hornsea 2 tervezett turbinái

A turbinákat a szélerőmű-építésben világelső dán cég építette, amely már Hornsea 1-et is megvalósította korábban ezen a területen. A két szélturbina-mező együtt legalább 2,3 millió háztartás energiaszükségletét lesz hivatott fedezni. Ha teljes kapacitással működik majd, a Hornsea második ütemében átadott turbinák önmagukban 1,3 Gigawattos teljesítményre lesznek képesek. A dán vállalat két további szélerőmű-parkot épít majd fel az Egyesült Királyság keleti partjainál.
További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Megújuló energiaforrások

A megújuló energiaforrás olyan közeg, természeti jelenség, amiből energia nyerhető ki, és ami akár naponta többször, ismétlődően rendelkezésre áll, vagy jelentősebb emberi beavatkozás nélkül...


Lebegő szélerőmű

Egy amerikai bank 7 millió dollárt fektetett be a levegőben lebegő szélerőmű kifejlesztésébe.