Gipszkarton válaszfalak fürdőszobába is

Rigips Habito® Hydro a terhelhető, ütésálló, tűzgátló, impregnált építőlemez

2022-05-09 08:32:52 | Módosítva: 2022-05-09 08:49:41

A Rigips válaszfalak segítségével a teret egyszerűen oszthatjuk különálló helyiségekre, hiszen a gipszkarton válaszfal könnyedén – tégla, habarcs és egyéb kőműves segédanyagok felhasználása nélkül – készül. Az építés befejeztével a válaszfalak felületét azonnal véglegesíthetjük, azaz lefesthetjük, tapétázhatjuk, vagy egyéb bevonattal láthatjuk el, akár csempézhetjük is. A hagyományos építkezéshez képest a Rigips falak gyorsabban, tisztábban és olcsóbban készülnek.

 

Bemutatjuk a Rigips azon építőlemezét, amelyet a gyártó kifejezetten fürdőszobák válaszfalainak megépítéséhez is ajánl, ugyanis ez a gipszkarton lap olyan tulajdonságokkal rendelkezik, melyek alkalmassá teszik a használatát a magas páratartalmú helyiségekben is.

A Habito® Hydro a normális és magas páratartalmú helyiségekben egyaránt használható, ugyanis nagyobb páraterhelést tud elviselni, mint az impregnált gipszkartonok, teherbíró képességének köszönhetően pedig a Habito® Hydro építőlemez egy rétegben építve is alkalmas csempézésre.

További előnye, hogy a fürdőszobai berendezési tárgyak rögzítése egyszerűen és gyorsan megoldható, a tárgyak, akár egy fürdőszobába való tükör, polc vagy faliszekrény rögzítése csavarozással elvégezhető, ütvefúróra vagy egyéb gépre nincs szükség. A berendezések falra szerelésénél nincs fúrás, nincs zaj, és nem keletkezik építési törmelék, mint a hagyományos technológiával (pl. tégla) készülő szerkezetek esetében. Az 5x50 mm-es pozdorjacsavar 15 kg teher rögzítésére alkalmas. A Habito® Hydro építőlemezének számos felhasználási területe van, leginkább válaszfalak és előtétfalak építéséhez ajánlja a gyártó.


Ilyenek lehetnek például:

– lakások fürdőszobái,
– kórházak mosdói és zuhanyzói,
– szállodák fürdőszobái,
– lakáselválasztó falak,
– minden épülettípus normál páratartalmú helyiségében egyaránt.

Habito® Hydro válaszfalak és térhatároló falak építéséhez tekintse meg a Rigips építési útmutatóját (itt).


Válaszfal közlekedő és fürdőszoba között


Segítünk kiválasztani a megfelelő szakmai megoldást otthona komfortosabbá és esztétikusabbá tételéhez.
Kérdéseit felteheti a (+36-1) 296-0534-es telefonszámon vagy a rigips.muszakiinfo@saint-gobain.com e-mail címen.

A Rigips megoldásairól részletesen a www.rigips.hu honlapon olvashat!




További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fugázás felsőfokon

A hidegburkolás két különálló, egymást követő munkafolyamatból tevődik össze: a burkolat leragasztásából és a leragasztott burkolat kifugázásából. A két munkafázis végül együtt adja meg a burkolat...


Épített zuhany

A fürdőszoba felújítása, átalakítása talán az egyik legnagyobb munkával járó felfordulást jelenti. Éppen ezért érdemes alaposan megtervezni a lépéseket, hiszen számos kérdésre kell választ adni....