Lítium-kén autó akkumulátor

2022-05-18 10:21:02 | Módosítva: 2022-05-18 10:25:11

A jövő nem a ma elterjedt lítium-ion, hanem a lítium-kén akkumulátoroké lehet az autózásban. Ezt egy olyan amerikai anyagtechnológiai cég fejlesztései tehetik lehetségessé, aminek tevékenysége már több autógyártó érdeklődését is felkeltette.


Az új fejlesztésű akkuk már most majdnem két és félszer olyan jó teljesítményt nyújtanak, mint a konvencionális lítium-ion akkumulátorok. A lítium-kén cellák, melyek gyártása hengeres, zacskós és prizmatikus kivitelben is lehetséges, nem tartalmaznak fém-oxidokat. Más a helyzet a szokványos lítium-ion akkuk celláival, melyek pozitív elektródája jellemzően fémoxidokból áll.

Az Lyten cég akkumulátorát kevesebb, mint húsz perc alatt 80 százalékig lehet feltölteni. Jelenleg 1000 töltési-kisütési ciklust bír ki, a cél azonban az 1800 ciklus elérése.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Vízszigetelési megoldások a Den Braven-től

Az életben mindig eljön a pillanat, amikor az ember belevág egy fürdőszoba-felújításba, vagy akár az erkély, terasz burkolatának megújításába. Régebben ez nem volt bonyolult dolog, a rendszerint...


Ház kenderből

Bár a kendert ősidők óta termesztették Magyarországon, és a textilipar meghatározó alapanyagának számított, 2007-től gyakorlatilag teljesen megszűnt a hazai előállítása. Pedig az ősi alapanyag a...