Lítium-kén autó akkumulátor

2022-05-18 10:21:02 | Módosítva: 2022-05-18 10:25:11

A jövő nem a ma elterjedt lítium-ion, hanem a lítium-kén akkumulátoroké lehet az autózásban. Ezt egy olyan amerikai anyagtechnológiai cég fejlesztései tehetik lehetségessé, aminek tevékenysége már több autógyártó érdeklődését is felkeltette.


Az új fejlesztésű akkuk már most majdnem két és félszer olyan jó teljesítményt nyújtanak, mint a konvencionális lítium-ion akkumulátorok. A lítium-kén cellák, melyek gyártása hengeres, zacskós és prizmatikus kivitelben is lehetséges, nem tartalmaznak fém-oxidokat. Más a helyzet a szokványos lítium-ion akkuk celláival, melyek pozitív elektródája jellemzően fémoxidokból áll.

Az Lyten cég akkumulátorát kevesebb, mint húsz perc alatt 80 százalékig lehet feltölteni. Jelenleg 1000 töltési-kisütési ciklust bír ki, a cél azonban az 1800 ciklus elérése.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Pinceszigetelés utólag

Mit érdemes tenni, ha már elázott a pincénk? Minél mélyebbre nyúlik egy épületrész (pince, garázs, mélygarázs), annál nagyobb az esély vizesedésre, beázásra, hiába van szigetelve a pince. Ezért...


Korszerű fűtésszabályozás

Az intelligens épület-felügyelet ma már nem vízió, de magas beruházási költségei miatt, egyelőre kevesen engedhetik meg maguknak. Szerencsére e nélkül is korszerűsíthető házunk fűtésszabályozása,...