Láthatatlan kerti szegélyek

Rendezett kertek

2022-05-20 10:27:26 | Módosítva: 2022-06-13 09:59:10

Aki igényes, rendezett, modern kertet szeretne, annak érdemes megismerkedni a földbe ékelt – és ennek köszönhetően láthatatlan – ágyásszegélyekkel. Válasszuk a számunkra megfelelő méretet - és a különböző féle, gyönyörű virágágyások, a mellettük tökéletesen elválasztott zöld területek rendezett látványa nem álom többé!


Profi kerttervezőket megszégyenítő módon alakíthatod ágyásaidat a műanyag, föld alá szúrható, különböző hosszúságú kerti szegélyek alkalmazásával! Ha szeretnél gyeped köré gyönyörű virágágyásokat, növénytársulásokat telepíteni úgy, hogy azok ne folyjanak át egymásba később sem, de a közöttük lévő elválasztás ne látszódjon (mint pl. a tégla vagy a bambusz kerti szegélyek esetében), akkor a műanyag ágyásszegély lesz a legkézenfekvőbb megoldás!


Az időtálló műanyag kerti szegélyek diszkrét, láthatatlan átmenetet képeznek a különböző növénytársulások, kavicsos ágyások, illetve a nagyobb gyepfoltok között. 

 Miért döntsük a műanyag kerti szegély mellett?

 1. Mert diszkrét, láthatatlan megoldás

Mintha ott sem lenne, észrevétlenül teszi a dolgát: precízen határolja el egymástól a különböző kertrészeket, ágyásokat. Modern, rendezett kertekhez keresve sem találsz jobbat a műanyag leszúrható kerti szegélyeknél!

 2. Flexibilis, egyedileg alakítható

 Ha a gyepfoltot, virágágyást vagy bármilyen növénytársulást íves alakzatban kívánjuk kialakítani, akkor ezt a hajlítható műanyag ágyásszegély segítségével tudjuk megvalósítani. De nem csak az ívekkel, hanem a mérettel is egyedileg tervezhetsz: egy méteres ágyásszegély a kisebb ágyásokhoz, és extra hosszú, 10 méteres kerti szegély is kapható a nagyobb gyepes területek körbekerítéséhez.

 


 3. Erős, ellenálló műanyagból készült

A különösen ellenálló, kevert műanyagból készült gyepszegélyek hosszú éveken át ellenállnak az időjárás viszontagságainak, mint a fagy, a víz, vagy az erős napsütés. Tehát bátran gondolkodhatunk benne hosszútávon is!

 4. Egyszerűen telepíthető, és még a fűnyírást is megkönnyíti

A műanyag kerti szegély egyszerű és gyors telepítését akár mi is elvégezhetjük: rajzoljuk elő a vonalat, majd ennek mentén rögzítsük az elemeket a leszúró tüskékkel. A munkához egy ásóra és gumikalapácsra lesz szükségünk. Kb. 12 cm mélyre ássunk a talajba, és a szegélyek éles, egymásba illő elemeit egyszerűen csak szúrjuk a földbe. A fűnyírást is megkönnyíti – hisz a gyepszegély vonalának mentén jóval könnyebb lesz elvezetni a fűnyírót.

 


Egyszerű, tökéletes megoldás tehát, ha rendezett, szép, profikat meghazudtoló kertre vágysz!

További információk a kerti szegélyekről a kertiraktar.hu weboldalon


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kerti pergolák

Apergola – nyitott (kerti) lugas – az egyik legrégebbi szabadtéri és épülethez kötött árnyékolás. Kertekben felállított, oszlopokon nyugvó árnyékoló szerkezet.


Kerti utak, térkövek, lépőkövek

A kerti térkövek, utak funkciója, hogy esőben, hóban is stabil, és lehetőleg csúszásmentes járófelületet biztosítsanak. Némely típusok lerakása házilag is könnyen kivitelezhető, másokhoz némi...