Autóbeálló napelemmel

2022-05-22 19:45:02 | Módosítva: 2022-05-22 19:47:34

Egy napelemmel ellátott autóbeálló építése több szempontból is előnyös lehet az elektromosautó-tulajdonosok és a normál gépkocsi tulajdonosai számára is a hétköznapokban.


A szerkezet megvédi gépjárművünket az olykor kellemetlen időjárási viszonyoktól. Autónkat ezáltal kímélhetjük az erős napsugárzástól, esőzéstől, hóeséstől és szélviharoktól is. A ki- és beszállás is kényelmesebbé válik egy oldalról nyitott, de fedett gépkocsibeállóban. Mindezek mellett a napelememmel ellátott beálló elektromos áramot termel a háztartás számára. Így akkor sem kell lemondanunk egy napelemes rendszer kiépítéséről, ha arra a tető tagoltsága vagy nem ideális tájolása miatt nincs lehetőség.


Garázs hiányában tehát hatékony megoldás egy napelemes autóbeállót építeni, így az autó tárolása és az energiatermelés is megvalósul. Egy ilyen megoldással csökkenteni lehet a háztartás áramköltségeit. Az ilyen módon termelt energia környezetbarát és azonnal felhasználható, hasznosítható. A szerkezet ellátható elektromosautó-töltőegységgel is, így teljesen elektromos és plugin hibrid autók töltésére is alkalmassá válik, ami ráadásul100%-ig környezetbarát, zöld energiával valósul meg. A moduláris felépítés miatt a szerkezet remekül tájolható, valamint több gépkocsi számára is kialakítható.

Előfordulhat, hogy napelemes autóbeállónk több áramot termel, mint amire szükségünk van. Az így megmaradt többletenergiát lehetőségünk van visszatáplálni az elektromos hálózatba, vagy meg is tarthatjuk egy telepített akkumulátor segítségével, ezáltal a megtermelt többlethez később is hozzáférhetünk.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: napelem, kocsibeálló

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Napelemek buktatói

A Magyar Napelemgyártó Napkollektor Szövetség összeszedte a napelemes rendszerek telepítése során elkövethető tíz legalapvetőbb hibát. Érdemes alaposan átgondolni az ilyen berendezések...


Szerves napelemek

A mindenki által ismert, szilícium alapú napelemek az utóbbi években új vetélytársat kaptak. A szerves, polimer alapú fotovoltaikus eszköz olcsó, egyszerűen gyártható, környezetbarát, és szinte...