Tökéletes belső hőmérséklet, egész évben

2022-06-01 10:47:37 | Módosítva: 2022-06-13 09:54:09

Hogyan érhet el kivételes komfort érzetet, nagyobb tervezési rugalmasságot, és hogyan biztosíthatja az épületek fűtési- és hűtési rendszerének egyszerű karbantartását

A folyamatos kellemes hőmérséklet beltérben nem luxus többé. Napjainkban minden épületben elengedhetetlen a hőkomfort optimális szintje – azon érzés, hogy milyen meleg vagy hideg van egy környezetben: lakóépületekben, ipari-, kereskedelmi-, magánházakban és többlakásos lakóházakban. Az elmúlt években azonban megváltoztak a végfelhasználók kényelemmel kapcsolatos elvárásai. A hagyományos HVAC-rendszerek előnyei fokozatosan csökkennek, eközben három fő kihívást helyezve a figyelem középpontjába:

Kényelmetlenség: légáram és zaj

Kevesebb szabadság a belsőépítészetben

Karbantartási problémák

Egyetlen megoldás mindhárom kihívásra – és azon túl is

A legtöbb épületben a mennyezet a legkevésbé zavart felület. Nem találhatók rajta tárgyak vagy burkolatok. Ezzel szemben a padlót gyakran sok tárgy (bútorok, szőnyegek, berendezések) takarja. A teljesítmény szempontjából előnyösebb a mennyezet; nagy hőátadó felületté válik, és aktívabb szerepet tölt be.” - Kiel Moe, Termikusan aktív felületek az építészetben

A jó hír az, hogy egyetlen fűtési- és hűtési rendszerrel leküzdheti mindhárom tipikus HVAC kihívást. Légáramlat vagy zaj nélkül végezhet munkát, teljes tervezési szabadsággal és rendkívül alacsony karbantartási igényekkel.

Színre lép az Uponor Thermatop S, amely felület fűtő-hűtő mennyezeti rendszer elsősorban sugárzási elven működik, zajmentesen és láthatatlanul működik az álmennyezeten belül. Ezt a fejlett, vízbázisú rendszert az épületek és otthonok extra kényelmére fejlesztették ki.

  • Ideális mikroklíma viszonyok
  • Nincs szellő, nincs zaj
  • Higiénikus és biztonságos
  • Rugalmas szobakialakítás
  • Könnyű telepítés és alacsony karbantartás
  • Energiatakarékos

Kattintson ide a teljes cikk anyagáért, ahol részletesen kifejtjük ezen tulajdonságokat és adunk javaslatot is arra, hogy mikor érdemes ezt a rendszert választani! 

Panelekben kapható Uponor Comfort 9,9 mm átmérőjű csővel, horganyzott acél hőelosztókkal előre összeszerelve, hat különböző hosszúságban. A kampós akasztók gyors, bepattintásos rögzítést tesznek lehetővé a mennyezeti CD-profilban. Az egyenes és egyenletes acéllamelláknak köszönhetően, amelyek rugalmasan rögzíthetők, a beépített panelek teljes felülettel érintkeznek a gipszburkolattal a legjobb hőteljesítmény érdekében.

Ha többet szeretne megtudni, és érdekli, hogy a Thermatop S ideális megoldás-e az Ön épülete vagy háza számára, lépjen kapcsolatba az Uponor területi képviselőivel, akik lehetőséget biztosítanak a termék megismerésére.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Mi lesz a napelemekkel?

A napelemes szakmát hatalmas csapásként érte a kormány múlt év végi döntése az újonnan létesített napelemes rendszerek hálózati visszatáplálásának megszüntetéséről, pontosabban...


Aljzatkiegyenlítésre van szükség?

A kiegyenlítő anyagok a sima és burkolásra alkalmas felületek készítéséhez, a padlóburkolatok fektetése előtt az egyenetlenségek kiegyenlítéséhez alkalmazhatók.