Állandó friss levegő otthonunkban

2022-06-19 19:10:42 | Módosítva: 2022-06-20 08:49:44

A mai kor követelményeinek megfelelő lakóépületek jól szigeteltek és hőhíd-mentes, légtömör nyílászárókkal vannak felszerelve. Ezzel bár elérhetjük a fűtési költségek alacsony szinten tartását, az egészséges élethez és jó közérzethez szükséges megfelelő légcsere megszűnik.


Ablaknyitással történő szellőztetéssel egyrészt rengetek energiát pazarolunk el, másrészt nem biztosítható a folyamatos friss levegő ellátás. A modern, energiatudatos lakóépületekben szabályozott, ellenőrzött hővisszanyerős szellőztető rendszer gondoskodik az egészség megőrzéséhez szükséges légcseréről.

A belső helyiségek erősebben terheltek káros anyagokkal, mint a külső levegő. A légzés során keletkező széndioxid (CO2) magas koncentrációja fáradtságot és koncentrációs zavarokat, teljesítmény csökkenést és fejfájást okoz. A káros anyagok másik csoportja az építő anyagokból, bútorokból, szövetekből származik. Egy négytagú család naponta több mint 10 liter vizet juttat a lakóépület levegőjébe légzés, főzés, fürdés, mosás és viráglocsolás formájában. Amennyiben nincs megfelelő szellőztetés, a vízpára elkerülhetetlenül nedvesedési károkat okoz.

A Labaro szellőztető rendszer enyhíti az allergiás problémákat, és akár a fűtési költségek 50%-át is megtakarítja. A szellőztető berendezésbe épített hőcserélő az elhasznált meleg, nedves levegőt használja fel a külső levegő előmelegítésére. A csúcsminőségű szellőztető rendszerben a hővisszanyerés hatékonysága elérheti a 96%-ot.

A Labaro BEFRESH friss levegős rendszer egy világújdonság. A külső friss levegőt a szellőztető berendezés vagy közvetlenül a kültérből, vagy egy talajhőcserélőn keresztül szívja be. A talajhőcserélőben a talaj 1,5-2 méteres mélységében uralkodó viszonylag egyenletes hőmérséklet segítségével történik a beszívott levegő előfűtése (télen), illetve előhűtése (nyáron).


További információk: www.labaro.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ideális páratartalom

A szakemberek nagyjából egyetértenek abban, hogy mekkora egy lakás ideális páratartalma. A levegőt 40-60% nedvességtartalomig párásítva minimálisra csökkenthető a száraz levegő által okozott...


Lakásunk illata

Számos légfrissítő kapható a boltokban, a választék szinte akkora, hogy alig lehet közöttük eligazodni. Érdemes azonban megismerni e termékkör adta lehetőségeket, hiszen egyesek közülük, csak...