4 titok: hogyan?

A smaragdzöld gyephez kerttulajdonosként ismernünk kell

2022-07-17 09:11:27 | Módosítva: 2022-07-27 07:33:57

A világon kétféle ember létezik: az egyik szerint a „fű zöld és nő”, a másik pedig sosem kesereg azon, hogy kerti pázsitja kisárgult, foltosodik, egyenetlenül növekszik. A smaragdzöld pázsit telepítése és fenntartása ugyanis csak akkor nem bonyolult, ha tudjuk, gondozásának alapja tudomány! A gyepszőnyeg igényeire szabottan kell ugyanis biztosítanunk a tápelemeket, vizet, hogy minden rendben legyen. Szerencsére ma már az olyan csúcstechnológiával készülő gyeptrágyákkal, mint a LOVOGREEN termékek, kevesebb munkával is tökéletes végeredményt érhetünk el.


1. Gondosan készítsük elő a talajt!

Az egyenletes, aprómorzsás, gödröktől mentes talajfelszínen nem gyűlik össze tócsákban az öntöző- és esővíz, nem fog foltokban kisárgulni a pázsit.

2. Ügyeljünk a megfelelő öntözésre!

A folyamatos növekedéshez állandó öntözés kell: itt a jó megoldás, ha kevesebbet, de nagyobb mennyiségben öntözünk, ez jó a gyökérzetnek és a gyepnek!


3. Biztosítsuk be az egységes, mélyzöld pázsitot szabályozott hatású gyepműtrágyával!

A LOVOGREEN gyepműtrágyák használata nyereség a növénynek és a kerttulajdonosoknak is! Használatukkal gyakorlatilag kevesebb munkával adhatjuk meg a maximális törődést a pázsitnak. A speciálisan fűfélék tápanyagigényéhez megalkotott prémium minőségű gyeptrágyák ugyanis szabályozott hatással működnek. Speciális adalékanyagaiknak köszönhetően a tápelemek lassabban, folyamatosan oldódnak a talajba, így 2-3 hónapig minden terhet levesznek a vállunkról ilyen téren. A gyepműtrágyák 5 és 10 kg-os kiszerelésben, biztonságos, webshopos vásárlással is beszerezhetőek.

– Tavaszi gyeptelepítéshez és ápoláshoz LOVOGREEN NPK 20-5-8 + 2 MgO, a benne található extra nitrogén segíti a pázsit gyors növekedését, a magnézium-oxid mélyzölddé teszi a leveleket.

– Őszi gyeptelepítéshez és ápoláshoz LOVOGREEN NPK 10-5-20 + 4 MgO gyeptrágya, amiben plusz foszfor és kálium segíti a gyökérzet megerősödését az átteleléshez.


A LOVOGREEN gyeptrágyák szezonálisan 1-3 kijuttatás mellett mindent képesek megadni, amire az akár erősen igénybe vett gyepnek díszkertben, parkban vagy egy sportpályán szükség lehet.

4. Iktassuk ki a gyomokat, és lazítsuk fel rendszeresen a talajt!

A víz és a tápelemek csak akkor válnak a pázsit hasznára, ha elérnek a gyökerekig. Ehhez gyomásóval vagy gyomirtó permetezéssel ki kel iktatni a versengő gyomokat. Plusz nyár végén, ősz elején legalább egyszer szükség lesz egy talajlazításra is!


Részletes információk: www.ikragrar.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Oldalkidobós elektromos fűnyíró

Kertemben az elektromos fűnyíró használat alkalmával gyakran meg kellett szakítani a munkát, mert a fűgyűjtő megtelt. Ez egyrészt lelassította a munkát, másrészt gondot okozott a levágott fű...


Válasszunk fűnyírót az Ezermesterrel

Itt a nyár, kerti teendőink közül most aktuális a pázsit rendszeres karbantartása, a fűnyírás; adíszfák, bokrok ágainak esztétikai metszése és a gyümölcsösök permetezése. Kiskerttulajdonosként...