Autós power bank

2022-08-10 13:52:02 | Módosítva: 2023-04-11 20:02:40

Az elektromos autóval közlekedők közül bizonyára már többen gondoltak rá, hogy milyen jól jönne egy power bankhoz hasonló szerkezet, ha út közben úgy alakul, hogy elnézzük a töltöttségi szintet, vagy a kinézett töltőoszlopon éppen áll valaki.


Ilyenkor komolyan felerősödhet az emberben a félelem, hogy nem éri el az úti célját. Ezért is nagyon hasznos tud lenni egy autós power bank, mint amilyet a különféle töltőmegoldásokat fejlesztő ZipCharge mutatott be nemrég. Az "autós power bank" egy nikkel-mangán-kobalt anódos lítium-ion akkumulátort jelent, amelyhez egy kétirányú AC/DC konverter csatlakozik. A teljes egység körülbelül akkora, mint egy nagyobb guruló bőrönd, amely bő 50 kilométerrel tudja megtoldani az elektromos autó hatótávját, ami már elég lehet ahhoz, hogy elérjük a következő töltőoszlopok egyikét - különösen, ha megszavazzák az Európai Unió egyik tervezetét, amely maximálná a töltők közötti távolságot. A cég ígérete szerint a töltés 30-60 percet vesz igénybe, a töltöttségi szinttől és a hőmérséklettől függően.


A ZipCharge Go a használat után otthon a konnektorról tölthető, a cég azonban speciális töltőpontokat is fejleszt. A GoHub töltők a csomagpontos kézbesítési szolgáltatásokhoz hasonló szekrényeket jelentenek, amelyekből a felhasználók egy applikációs foglalást követően egyszerűen kihúzhatják a hordozható energiatárolókat. Azaz, a cég egyből két legyet üt egy csapásra: az értékesítés mellett az autós power bank bérelhető is lesz, ha hosszabb útra indulna valaki az elektromos autójával.

forrás: zöldpálya.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Gyorsan tölthető lítium akkumulátorok

Negyed óra alatt feltölthető akkumulátor, ami akár egy hétig ellátja energiával mobil eszközünket? A közeljövőben már ilyen áramforrásokkal találkozhatunk.


Hidrogén és elektromosság a közlekedésben

Energiaügyi Minisztériumszerint a magyar gazdaság jövője azöldenergia, a kormány ezért ahidrogéntechnológianépszerűsítését és elterjedését is ösztönözni kívánja. A hasznosításra rövidtávon...