Fűtés hulladék-hővel

2022-10-13 15:14:32 | Módosítva: 2022-11-22 16:02:32

Jövőre már a szomszédos adatközpont hulladék-hőjével, pontosabban a szerverterem hűtési visszatérő ágából nyert hővel fűtik majd a bécsi Klinik Floridsdorf kórházat.


Erre a célra a Wien Energie hőszivattyús rendszert épít, amely az adatközpont hűtőrendszeréhez csatlakozik. A rendszer hatékonyan újrahasznosítja a szervertermek többlethőjét, és a klinika távhőjévé alakítja. Ezzel az okos koncepcióval az energiát a lehető legjobb módon használják fel, és spórolnak az olajjal és a gázzal. A jövőben a klinika hőszükségletének 50-70 százaléka származik majd az adatközpontból, mely mindössze néhányszáz méterre található a kórháztól.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Intelligens Resideo fűtésszabályozás

Az otthon felhasznált energia közel 80%-át a fűtés és a meleg-víz előállítására használjuk fel, így a legnagyobb megtakarítást fűtési költségei csökkentésével érhetiel. Ha fontos Önnek a...


Teljes szellőzési és fűtési rendszer levegőfertőtlenítéssel

Az elmúlt évben nem csak a cseh piacon, az épületek belseje számára különböző, vírusok és baktériumok elpusztítására szolgáló rendszereket kínáltak. Alegelterjedtebbek közé tartoznak a...