Kerti díszkutak

2022-10-16 20:06:43 | Módosítva: 2022-10-16 20:22:43

A régi kertekben még gyakorta megtalálható a régi kerekes kút, gyűrűskút. Ha víz is van benne, akkor hasznos lehet, mert elég egy búvárszivattyút leengedni bele, és máris öntözhetünk a nagy szárazságban. Ahol ilyen nincs, ott már ritkán ásnak kutat, öntözésre olcsóbb és praktikusabb a fúrt kút. De a látvány azért igencsak a kerekes kút mellett szól!


Persze egy ásott kút veszélyeket is rejt magában, különösen ott, ahol kis gyerek is van a családban. Ott érdemes az ilyen kutat stabilan lezárni, és az építményt kerti dísszé alakítani. Ez sokszor csak az eredeti építmény helyreállítását, felújítását jelenti; a stílus meghagyásával, de új anyagokkal. A látványt azonban előállíthatjuk ott is, ahol egyáltalán nincs kút, hiszen annak felépítményét elkészíthetjük bárhol a kertben. Ha vizet nem is fog adni, de gyönyörű virágtartó, pergola és sokféle kerti dísz lehet belőle. Számtalan cég kínál készen is ilyen kerti díszeket, de egy kis fantáziával és ügyes kézzel magunk is sokfélét elkészíthetünk. Ötletadóként bemutatunk néhány szép megoldást, hátha valaki kedvet kap, és kézbe kapja a szerszámokat!

Képes ötletadó
További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kerti tippek nemcsak nyárra

Egy kert soha sincs kész – ahogy tartja a mondás. Aki egy üres telek növényekkel való benépesítésébe kezd, az nagy fába vágja a fejszéjét, de egy kertrészlet arculatának a megváltoztatása egy...


Álomkert hét lépésben

Április első napjai tökéletes alkalmat adnak arra, hogy elkezdjük tervezni álmaink kertjének kialakítását. A kertépítés ráadásul nem csak látványos eredménnyel jár, de számos jótékony hatása is...