Olcsó vagy drága: igazság az infrafűtésről

2022-11-14 09:47:56 | Módosítva: 2022-11-14 09:52:17

Egyre többet hallani manapság az infrafűtésről. Ezt a fűtési megoldást egyre többen választják, de biztosan tudják-e mit építsenek be otthonukba, milyen típust, milyen teljesítményt válasszanak, mire is nyújt megoldást ez az innovatív technológia? Írásunkban igyekszünk körbejárni az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdéseket. Beszélgetőpartnerünk Koós János, az Eco Warm Magyarország Kft. műszaki vezetője.


Az infrafűtéssel kapcsolatban gyakran szélsőséges véleményekkel lehet találkozni. Egyes szakvélemények drágának találják, mint minden elektromos fűtést, mások 30-40%-os megtakarítást ígérnek a gázfűtéshez képest. Mi lehet az igazság?

Ennek a technológiának a használata mindenképpen tudatos felhasználót igényel. Meg kell tanulnunk használni az infrafűtést. Mi a felhasználási lehetőségek széles tárházát kínáljuk, attól függően, hogy az ügyfelünk éppen új otthont alakít ki, vagy meglévő otthonát alakítja át, vagy éppen semmilyen felújításban nem gondolkodik, csak kiegészítő fűtést szeretne. Ha okosan tervezzük és használjuk az otthonunkat, akkor biztosan tudunk spórolni.

Így alakították a termékpalettájukat is?

Igen. Az infrafűtés alap kelléke az infra fűtőfólia, mely segítségével egy modern elektromos fűtési forma hozható létre. Működése során kellemes komfortérzetet biztosít. Az általunk forgalmazott önszabályzó PTC fűtőfilm anyaga egy speciális kerámia-carbon keverék, melynek élettartama szinte korlátlan, meghibásodási lehetősége gyakorlatilag kizárt. Egy, az anyagra jellemző érték fölé nem emelkedik a hőmérséklete, mert egyszerűen az emelkedő ellenállás miatt csökken az áramfelvétele. Az infra fűtőfólia a hagyományos fűtési rendszerekkel ellentétben a levegő helyett inkább a szilárd testeket, illetve az emberi testet melegíti, majd ezek a szilárd testek sugározzák tovább a hőt egyenletesen az adott helyiségekben. Így teljesen más hőérzetet ad. Az infra fűtőfilm hatásfoka igen magas, megközelíti a 100%-ot. Mivel a film igen vékony, ezért a beépítése bármilyen melegburkolat alá megoldható.

Ma a kialakult energia árak miatt az egyik legfontosabb kérdés talán, hogy az otthonunk kapcsán hol és milyen módon lehet spórolni fűtéssel. Erre is kínálhatnak megoldást?

Igen, az általunk sokat hangsúlyozott irányított fűtéssel! Vagyis a helyiség, helyiségek alapfűtését a pl. gázkazános központi fűtésre bízzuk, de a szoba termosztáton alacsonyabb – mondjuk 16-18 fokos – hőmérsékletet állítunk be. Komfortérzetünk csökkenése nélkül ezt akkor tehetjük meg, ha tartózkodási helyünkre infrafűtést irányítunk. Így az adott helyen komfortos meleg érzetünk alakul ki, miközben nem szükséges az egész lakást 21-22 fokra fűteni. Szőnyegfűtéseink változatos méretben, az igényeknek megfelelően, ezt a célt hivatottak elérni.




Infra szőnyeget tehetünk TV nézéskor, vagy munka közben a lábunk alá. Szerelhetünk infrafűtő posztert a nappaliban a falra, ahol esténként olvasgatunk, de a fürdőszoba is néhány perc alatt melegebb lesz, ha egy fűtőszőnyeget helyezünk a fürdőszobaszőnyeg alá. Így tökéletes lesz komfortérzetünk. Ha okosan használjuk az infrafűtést, mint például a világítást, vagyis ahol nem tartózkodunk, ott nem fűtünk, nem világítunk, akkor biztosan elérhető a megtakarítás. Teljes termékpalettánkat megtalálják az alábbi linken, hogy az Önök otthona is okosan működjön:

www.webshop.szonyegfutes.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Üveg, ami fűt és teljesen átlátszó

Ahhoz, hogy egy ház vagy lakás kényelmes és kellemes otthonná váljon, az egyik alapvető tényező a megfelelő fűtési rendszer kiválasztása. Erre kínál megbízható, tiszta, hatékony és biztonságos...


Infrapanel átmeneti fűtésként

Az infrafűtés ma már a fő fűtési lehetőségek között is versenyképes alternatívát jelent, de átmeneti fűtésként – különösen nyaralókban, alkalmanként használt helyiségekben – szinte verhetetlen....