A világ legnagyobb óceánjárója

2022-11-21 11:59:24 | Módosítva: 2022-11-21 12:05:22

A megtisztelő cím birtokosát a finnországi Turkuban gyártották. Méretei és luxus szolgáltatásai minden képzeletet felülmúlnak.


A hajó 365 méter hosszú, legszélesebb pontján 64 méter széles, 250 800 regisztertonnás, ami nem a tömegét, hanem a térfogatát jelzi, érthetőbb mértékegységre fordítva ez több mint 710 ezer köbmétert jelent.

Húsz fedélzeti szintjéből tizennyolc az utasoké. Kétfős kabinelhelyezés esetén 5610, maximális kihasználtság mellett 7514 ember élvezheti az utazását a 2805 kabinban, kényelmükről 2350 fős személyzet gondoskodik.


Egyik különlegessége a komplett vízi park és szórakoztatóközpont: hét medence – köztük a valaha volt legnagyobb -, kilenc pezsgőfürdő, hat rekordnagyságú vízi csúszda várja a vendégeket.


Bár az óceánjárót már bemutatták, hivatalosan csak egy év múlva, 2023. október végén vagy november elején adják át. Mivel ez egy új osztály első hajója, további tesztelésekre és tengeri próbákra lesz szükség, mielőtt utasokkal a fedélzetén szolgálatba állhat.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Állami beavatkozás az építőipari anyagárakba

Az árszínvonal megugrása nyomán a családoknak szánt otthonteremtési, lakásfelújítási támogatások egyre nagyobb hányadát teszik zsebre az alapanyagokat forgalmazók. A kormány sokrétű,...


Kikötői felderítő dron

A Hydra, ez a kikötői robot, felderítő hajó, úgy néz ki, mint egy túlméretezett jet-ski, amelynek azonban nincs „lovasa”.