150 év tapasztalattal

Wilo lakossági szennyezett-és szennyvízmegoldások

2023-03-13 09:26:21 | Módosítva: 2023-03-13 09:32:30

A németországi székhelyű Wilo SE az egyik vezető szivattyúgyártó vállalat, a keringtetés, nyomásfokozás és vízelvezetés területén. Megoldásaink abban segítenek, hogy a kivitelezés gyorsan, magas minőségben készüljön el. A szakemberek kiszolgálásán túl fontosnak tartjuk a végfelhasználók igényeinek maradéktalan kielégítését azzal is, hogy az üzembiztos és gazdaságos működés mellett a formatervezés is kiemelt szerepet kap, hiszen termékeink egy része látható helyre kerül beépítésre.


Számos esetben előfordul, hogy a vizes helyiségek az utcai közműhálózat szintje alá kerülnek, ilyenkor gondoskodni kell a szennyvíz átemeléséről az utcai csatornahálózatba: családi házak szuterén helységeiben vagy üzlethelységek vizes blokkjaiban megbízható és komfortos, azaz csendes üzemre van szükség. Kiemelten fontos a minőségi berendezések használata, mivel a szennyvízátemelők meghibásodása hatalmas károkat okozhat, és a javítás igen költséges és kellemetlen tud lenni.

A Wilo által gyártott beltéri kisátemelők három csoportba sorolhatók: HiDrainlift a mosogató, mosdó, kád vagy zuhanytálca, mosógép, mosogatógép használata során keletkezett szennyezett víz átemelésére, HiSewlift a WC, vagy egyéb fogyasztók által keletkezett szennyvíz/szennyezett víz átemelésére, illetve a Plavis sorozat a kondenzációs kazánok vagy klímaberendezések által kibocsájtott kondenzvíz eltávolítására szolgál.Mindhárom berendezésre érvényes a kis helyigény, a csendes és az aktív szénszűrő által biztosított szagmentes működés. Az átemelők tartozéka a csatlakoztatáshoz szükséges minden szerelvény, ezáltal telepítésük gyors és egyszerű. A technológia mellett kiemelt szerepe lehet a berendezés megjelenésének is, mert az esetek nagy részében ezek a berendezések látható helyen vannak telepítve.

Amennyiben egy komplett családi ház, ikerház vagy kisebb társasház szennyvízelvezetése esik a közműhálózat szintje alá, prémium megoldás a Wilo KN akna telepítése. Az átemelőtelepet az épületen kívül betonozás nélkül lehet telepíteni. Az akna bordázott, nagy teherbírású, magas talajvíz esetén is felúszásbiztos, fedlapja lépés és UV álló. A telep tartalmazza a merülőmotoros szennyvízszivattyút, úszókapcsoló vezérléssel. A belső rozsdamentes nyomóvezeték a szivattyúval egybe van építve, így otthoni szerelést már nem igényel. A közműcsatorna felé vezető nyomóág és a szivattyú közötti oldhatóságot gyorscsatlakozó kuplung biztosítja, a szivattyú a rászerelt kötél segítségével kiemelhető, a karbantartási munkálatok tisztábbak és egyszerűbbek. A KNC kivitel időjárás álló, kültéri vezérlése fény-és hangjelzést biztosít szivattyúhiba esetén, életvédelmi relével felszerelt, és védi a szivattyút túlterhelés esetén.

A KN/KNC aknába szerelt szivattyú lehet nagy szabad átömlési keresztmetszetű, örvényjárókerékkel felszerelt (Rexa Mini3) vagy vágószerkezettel felszerelt (Drain MTC), amelynek célja az aknába került közeg homogenizálása, majd a nyomócsőbe szállítása.

Mindegyik konfiguráció igényes és üzembiztos megoldást nyújt a háztartás szennyvízének elszállításában.


Wilo Magyarország Kft.
wilo.hu@wilo.com
www.wilo.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ne hagyja pénzét elfolyni!

A Fővárosi Vízművek folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével kényelmesebbé és egyszerűbbé teheti fogyasztói számára az ügyintézés folyamatát. Ennek egyik eleme a locsolási...


Nyomásfokozó szivattyúk

Napjaink egyik legtermészetesebb dolga, hogy a vízcsapból folyik a víz. Legtöbbször folyik is, de sokszor jóval kevesebb „jön” a csapból, szinte csak csordogál. Ennek okozója legtöbbször a nem...