Kerti burkolati trendek a világból

2023-05-01 07:52:26 | Módosítva: 2023-05-01 07:59:16

A modern családi ház ma már elképzelhetetlen egy olyan oázis nélkül, amely a pihenést és a kikapcsolódást szolgálja. Ahhoz azonban, hogy ki tudjuk alakítani kertünkben a béke szigetét, szükségünk van a tereprendezésre. Ezt a leghatékonyabban és leglátványosabban kerti burkolólapok segítségével tudjuk megvalósítani.

Ma már rendkívül széles választék áll rendelkezésünkre a kültéri járólapokból, így könnyedén meg tudjuk találni a saját és otthonunk arculatához leginkább illő darabokat. Egy csokorba gyűjtöttük azt az öt stílusirányzatot, amely bármelyik teraszt lélegzetelállítóvá tudja változtatni.

1. A marokkói stílus

A marokkói stílusú kültéri járólapokat a geometrikus formák jellemzik, színvilágukban pedig gyakran köszönnek vissza a kék különböző árnyalatai. Ez a törtfehér-levendulaszínű darab például hatszög alakú, és az egyik csúcsból kiinduló sugármintázat teszi igazán különlegessé. Rattan bútorokkal és színvilágában passzoló nagyméretű párnákkal kiegészítve valóban megidézhetjük az észak-afrikai ország hangulatát.
2. Ázsiai trendek

A távol-keleti országokban a kerteket előszeretettel burkolják olyan természetes anyagokkal, mint a fa vagy éppen a bambusz. Ezek a fa járólapok ráadásul környezetbarátnak is tekinthetők, mivel elérhetők újrahasznosított változatban is. Ha egy olyan teraszt álmodtunk meg magunknak, ahol buja növényzet vesz minket körül, érdemes emellett az irányzat mellett letenni a voksunkat.
3. Klasszikus amerikai

Ha az Egyesült Államok lakberendezési magazinjait lapozgatjuk, láthatjuk, hogy a legtöbb családi ház környezetébe beton járólapokat telepítettek. Ezek előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen stílusú házhoz illenek, ráadásul nagy strapabíró képességgel rendelkeznek, és az élettartamuk is jóval hosszabb, mint a többi változaté.

4. Tradicionális mediterrán

A mediterrán partvidék építészetében jól megfigyelhető, hogy előszeretettel alkalmaznak színes mozaikokat - beltéren és kültéren egyaránt. A zömében virágmotívumokból álló terrakotta járólapok függőágyakkal, nagyméretű fa bútorokkal, és hasonló színvilágú kiegészítőkkel egyenesen Toszkánába repítenek bennünket. Ha pedig mindezt égszínkék változatban valósítjuk meg, hófehérre festett bútorok segítségével a görög szigetvilág hangulatát csempészhetjük a kertünkbe.

5. A világszerte kedvelt

A grafitszürke nagyméretű kültéri járólapok a világ bármely pontján megállják a helyüket, hiszen minden stílusirányzathoz tökéletes alapot tudnak szolgáltatni. Ha biztosra akarunk menni teraszunk kialakítása során, esetleg nincs még konkrét elképzelésünk a bútorzatot illetően, válasszuk ezeket a strapabíró darabokat.
forrás: Újház


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Természetes kő homlokzatburkolatok

A természetes kőburkolatok időtállóak, szépek, értékesek. Az esztétikus, jól megtervezett és kivitelezett, gondosan karbantartott természetes kőburkolat hosszú évtizedekig a ház dísze lehet.


Értéknövelő kültéri munkák

Egy ház körül mindig van tennivaló. A tulajdonosok a ház állapotának megőrzése mellett többnyire évről-évre próbálják szebbé tenni ingatlanjaikat. Időközönként értéknövelő kültéri beruházásokra...