A név kötelez!

Wuxal Super

2023-05-05 11:36:57 | Módosítva: 2023-05-08 09:36:03

A Wuxal egy jól csengő, ismert márkanév a hobbi- és a profi kertészek számára egyaránt. Ez volt az első - már a 60-as években bevezetett - komplex tápanyag összetételű lomb- és öntözőtrágya. A gyártó, az AGLUKON mindig is a német precizitásra alapozott folyamatos fejlesztések úttörője volt, a mikroelemek kelatizálása, a párolgáscsökkentők alkalmazása, a szuszpenziós lombtrágyák kifejlesztése és számos más innováció köthető a nevéhez, ami mára már „kötelez”! Így nem is meglepő, hogy ismét két új prémium minőségű termék jelent meg a palettájukon a hobbikertészek számára.

A növények folyamatos és megfelelő tápanyagellátása sokszor nagyobb kihívás egy hobbikertésznek vagy háziasszonynak, mint egy árutermelőnek, hiszen nem egy-két fajta növényt nevelünk a ház körül és ápolunk a lakásban, hanem sokat, zöldségeket, gyümölcsöket, szőlőt és akár több dísznövényfélét is egyszerre. A sok fajtának más és más az igénye, és más lehet a megfelelő kijuttatás módja, és az optimális időpontja is. Alapvetően három úton tudjuk kielégíteni a növények mindenkori tápanyag igényét, alaptrágyákkal, fejtrágyákkal és lombtrágyákkal.

Az alaptrágyákat elsősorban a kiskertekben alkalmazzuk kiszórással, talajba keveréssel, ilyen például a szerves trágya is, de ide sorolhatók a virágföldekbe kevert műtrágyák is. Ezek a kezdeti fejlődési időszakokban jó eséllyel kielégítik a növények igényeit. A fejtrágyák már ezek pótlására, a későbbi időszakokban történő folyamatos tápanyagellátásra szolgálnak, jellemzően öntözéssel kijuttatva. A lombtrágyázás pedig a tápelemek gyors pótlására, a növények megfrissítésére, sok esetben gyógyítására használatosak, és nem a nagy mennyiségben felhasznált tápelemek folyamatos pótlására.


Wuxal Super Örökzöld

Speciális nitrogéntúlsúlyos összetétel a jobb növekedésért és az „Extrán zöld örökzöldekért”. A tűlevelű növények, tuják, örökzöld cserjék a kerti talajtípusok szerkezetére kevésbé érzékenyek, mint a kémhatásra (pH) és az ideális összetételű és harmonikusan felvehető tápanyagtartalomra.

A Wuxal Super Örökzöld speciális nitrogéntúlsúlyos összetételétől a kezelt növények még zöldebbek és dúsabbak, a magasabb mikroelem-tartalom miatt hajtásaik, terméseik pedig még színesebbek lesznek.


 Wuxal Super Balkon

Speciális tápanyag-összetétel és megemelt káliumtartalom a „hosszan tartó virágzuhatagért.” A balkonnövényeinknek megújuló virágkoronájuk kineveléséhez a talajból könnyen és folyamatosan felvehető magas, ugyanakkor speciális összetételű hatóanyag tartalomra van szükségük, mert a folyamatos virágzás és az erőteljes, gyors növekedési ciklusok egyaránt nagyon energiaigényes folyamatok.

A Wuxal Super Balkon speciális összetétele, a hozzáadott kálium még több virágot, az emelt mikroelem-tartalom pedig még színesebb virágzuhatagot eredményez.

Elolvasom a teljes cikket

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.