Építkezés fehér téglával

2023-05-10 13:28:22 | Módosítva: 2023-05-14 22:49:10

A házépítés kevesek hobbija, mert alapos szakmai és pénzügyi tervezés előzi meg az alapanyagok és a munkálatok megkezdését, melyek az eredeti tervekhez képest gyakorta elhúzódnak. Megfelelő szakértelem nélkül pedig nem könnyű jó döntéseket hozni ezekben a kérdésekben.


Kényelmes, költséghatékony és korszerű

Ám az Ytong Kész Ház programjával az építtetők megkímélhetik magukat a házépítéssel járó gondoktól. A szerződött partnerekkel megvalósuló rendszert azért alakítottuk ki, hogy segítsen egy kézben tartani a kivitelezéssel kapcsolatos összes lépést. A házépítőnek nincs más feladata, mint a mintatervek közül kiválasztani a legszimpatikusabb típustervet, amit igény esetén, akár egyedi elképzelésükre formálnak a szakemberek. Ezt követően a kiszemelt háztervet a partnerek az adott helyszínre (telekre) adaptálják, majd elkészítik az árkalkulációt, és meghatározzák az építési időt, ezzel is könnyítve a magánszemély dolgát. A tervezéstől a családi ház megépítéséig az Kész-Ház partnerek jelentik a rendszer gerincét. Olyan szakértők, akiknek a legfontosabb a minőség, a gyorsaság, a megbízhatóság, valamint a ház lakóinak biztonsága.

Az eddig említett kényelmi szempontok mellett számos érv szól az Ytong falazóelem mellett, hiszen a Lambda termékcsalád alkalmazásával egyrétegű, alacsony energiaigényű családi házak valósíthatók meg kiegészítő hőszigetelés nélkül. Az Ytong tégla kitűnő épületfizikai tulajdonságokkal bír, hisz a minden irányból egyformán történő hőszigetelésből adódóan az egyrétegű falazó szerkezetek páraszabályozásban és energiahatékonyságban verhetetlenek. Emellett az Ytongra a környezettudatos építőanyag éllovasaként tekinthetünk, mert az ásványi alapanyagokból készülő termékek nem borítják fel az ökológiai egyensúlyt. A falazóelemek gyártása során nem szabadulnak fel mérgező gázok, nem beszélve arról, hogy az építési rendszer teljes mértékben újrahasznosítható, hulladékgazdálkodásból jeles.


Az Ytong hagyományos falazóelem palettája tavaly kiegészült az innovatív vasalt fal-, tető- és födémpallók rendszerével, mely termékek épületfizikai tulajdonságai megegyeznek a hétköznapi kiselemes társaival. Így a kiváló hőszigetelésnek, az intelligens páraszabályozásnak köszönhetően optimális lakó­klímát, valamint megfelelő nyomószilárdságából adódóan masszív és értékálló szerkezetet biztosít. Az Ytong pallókkal történő építkezés során az összes elem tökéletesen egymáshoz illeszthető, nem keletkezik építési hulladék, valamint kevesebb szakmunkással, rövidebb idő alatt készül el a családi ház. Amennyiben az építkezés során a rendszer összes eleme beépítésre kerül, úgy a pontosan összeillő homogén rendszerelemek eredményeként, megelőzhető a hőhidak kialakulása.

Az Ytong pallók teherhordó és nem teherhordó falak építésére egyaránt alkalmasak, hatékony munkaidő kihasználást tesznek lehetővé családi házak, ikerházak, sorházak és társasházak kivitelezése során.Bővebb információ: https://epiteniakarok.xella.hu/hu_HU


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Az ereszcsatorna is szép!

Építkezés és felújítás során az ereszcsatorna kiválasztása olyan, mint amikor az új padló burkolathoz szegélyt nézünk: kötelező és unalmas. Legalábbis eddig az lehetett! Ha a PREFA Hungária Kft....


Öt dolog, amire érdemes figyelni, ha már építkezünk

A házépítés életünk egyik legmeghatározóbb eseménye: mindannyian ábrándozunk arról, hogy egyszer majd beköltözünk álmaink házába. Azidáig vezető út azonban gyakran hosszú és fáradságos, melyen...