Energiahatékony hőszivattyú hűtésre és fűtésre is

2023-05-10 14:04:20 | Módosítva: 2023-05-22 16:31:24

Az energia okos felhasználása az elmúlt hónapokban az energiaárak emelkedése miatt még inkább középpontba került. Ugyanakkor fenntarthatósági szempontok alapján is egyre fontosabb, hogy a megtermelt energiát hatékonyan használjuk fel. Erre megnyugtató megoldást kínál az E.ON Komfort Hőszivattyú rendszere, amely optimalizálja az energiaköltségeket, megtérülő beruházást jelent, és fenntartható módon biztosítja az energiaszükségletet.


A hőszivattyúk megújuló forrásokból vonnak el energiát: ez lehet víz, talajhő vagy levegő, eszerint különböztetünk meg levegő-víz, levegő-levegő, geotermikus vagy akár hibrid megoldásokat. Ahogy a modern, inverteres klímák, úgy a hőszivattyúk is két irányban használhatók: fenntartható módon lehet velük fűteni és hűteni is. Az E.ON Komfort Hőszivattyú rendszerek révén a környezet terhelése csökken, a felhasználók pedig kedvezőbb áron jutnak energiához.

A hazai piacon végzett felmérések alapján a legnépszerűbbek a levegő-víz berendezések, amelyek kültéri és beltéri egységből, hőközpontból és hősugárzóból állnak. Ezek az eszközök képesek a melegvíz-ellátás mellett a fűtést is biztosítani, így akár 60-70%-kal kevesebb áram felhasználásával lehet meleg vizet előállítani a hagyományos elektromos vízmelegítőkhöz képest.Az E.ON levegő-víz típusú hőszivattyús rendszerével a fűtéshez szükséges energia kétharmada üvegházhatású gázok kibocsátása nélkül, megújuló forrásból biztosítható. A fennmaradó egyharmad részhez villamos energia szükséges. A hőszivattyú üzemeltetéséhez az egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználók megfelelő technikai feltételek mellett kedvezményes árú H tarifát is igényelhetnek az illetékes elosztó hálózati engedélyesnél, a beruházás így hamarabb megtérülhet.

Fontos szempont, hogy az új építésű ingatlanoknak legalább BB energiaosztály-besorolást kell elérniük, amihez 25%-os megújulóenergia-részarány szükséges. A klímaválság megelőzése közös feladat és felelősség, amiben az E.ON okos energiafelhasználási megoldásaival partnerséget kínál. A társaság kulcsrakész hőszivattyús rendszereihez részletfizetési lehetőséget nyújt, és szakértői tanácsot is ad a kiválasztáshoz.

A hőszivattyús rendszer telepítését az E.ON most kedvezményekkel is segíti: 2023. május 15-ig az Optimum vagy Prémium kivitelezési csomagot választók a végösszegből bruttó 100 ezer forint kedvezményben részesülhetnek, emellett az ebben az időszakban igényelt 3 éves karbantartás 1 év díjáért elérhető, a helyszíni felmérés és az ajánlatkészítés pedig díjmentes.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Abszorpciós hőszivattyúk

A megújuló energiaforrások hasznosításának korszerű eszközei a legújabb generációs hőszivattyús rendszerek, melyekkel a környezetünk hőjét "csapolhatjuk meg". A mára már jól ismert kompresszoros...


Split klímához is GEO tarifa

Akár egy hűtő-fűtő split klímához is lehet igényelni már a kedvezményes áramtarifát, az ún. Geo tarifát, hiszen egy ilyen készülék tulajdonképpen levegős hőszivattyú. Ahhoz azonban, hogy a...