Kertápolás okosan

2023-05-10 14:11:42 | Módosítva: 2023-06-02 10:25:57

Manapság körbevesznek minket az okoseszközök. Okos a telefonunk, az óránk, a tévénk, és lehet okos az egész otthonunk is. Miért fontos, hogy okos kerti gépet válasszunk magunknak, és miben segítség ez nekünk?


Kertészkedés könnyedén

Az, hogy az általunk használt eszközök egyre okosabbá válnak, nem újdonság. Az AL-KO in Touch Smart Garden app segítségével például optimalizálhatja a folyamatokat, automatizálhat bizonyos eljárásokat, mindezt pedig, ahogy mondani szokták: bárhonnan és bármikor. Ennek első lépése az úgynevezett intelligens termékregisztráció, melynek során az összes AL-KO kerti gépét hozzáadhatja az alkalmazáshoz. Mik ennek az előnyei?

Okos támogatás

Az új készülékek üzembe helyezésekor nagy segítség, de a későbbiekben is hasznos, hogy egy helyen megvan önnek minden tudás, ami gép helyes használatához elengedhetetlen. Ráadásul, ha szeretné, akkumulátoros gépek esetén push értesítést is kaphat a telefonjára az akku aktuális töltöttségi szintjéről.

Okos vezérlés Robolinho W modelleknél

Napra és órára pontosan beállíthatja, hogy mikor nyírjon füvet. Könnyedén válthat fűnyírási módot. Távolról is elindíthatja a nyírást, vagy éppen szüneteltetheti azt.


Okos fűnyírás Premium pro traktorokkal

Csatlakoztassa telefonját Bluetooth-on keresztül a traktorhoz, és használja azt Smart Cockpit kijelzőként. A sebesség és a hátralévő nyírási időn túl jelzi a traktor dőlésszögét, a megtett üzemórákat, valamint akkus modell esetén az akkuk töltöttségi állapotát is. Növelheti ezen felül a traktor hatékonyságát és élettartamát azáltal, hogy értesítéseket kaphat az esedékes olaj- vagy késcseréről, valamint a rendszer naplózza a karbantartási munkákat is.ű


Karbantartási időközök és szervizpartner távoli hozzáférése

Az applikáció időben emlékeztet regisztrált eszközei karbantartására, és bizonyos modellek esetén a szervizpartnerek távolról is hozzáférnek a géphez, és le tudják kérni a számukra fontos adatokat. Ezeken felül hosszú keresgélés nélkül rendelhet tartozékokat és pót- vagy kopóalkatrészeket, egyenesen a webshopból.

Smart Home integráció

Összehangolhatja a házában található okoseszközei közötti integrációt, automatizmusokat állíthat be.


Összességében elmondható, hogy bár a kerti munkát okoseszközeink nem végzik el helyettünk – természetesen itt kivételt képeznek a Robolinho robotfűnyírók –, de életünket mindenképp könnyebbé teszik. Tegyen egy próbát velük Ön is!


www.al-ko.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kreatív ötletek a szabadban

Otthon, a szabadban töltött idő nem csak akkor lehet hasznos, ha a kert gondozásával töltjük. A barkácsolás igazi kikapcsolódást, feltöltődést jelenthet, akár egyedül végezzük, akár a gyerekeket...


A szenvedelmes kertész és az ősz

Ahogyan azt minden vérbeli kertész tudja: a nyár elmúltával bizony nem ér véget a kerti munka, sőt! Számos olyan feladat van, amit pontosan ebben az évszakban kell elvégeznünk. Lássuk hát, hogy...