PREFABOND: alumínium kompozit lemez

2023-05-10 14:47:37 | Módosítva: 2023-06-01 09:20:19

A PREFABOND alumínium kompozit lemez tökéletesen kiegészíti a PREFA komplett rendszert. Mert immáron – a PREFA tető- és homlokzatburkoló, valamint kiegészítő termékekhez hasonlóan – a kompozit lemez is kapható a népszerű P.10 színekben: antracit, fekete, prefafehér, mogyoróbarna és grafitszürke. Ezenkívül összesen nyolc alapszín gondoskodik a homlokzat sokszínű megjelenéséről a színek változatlan minősége és állandósága mellett.


Műszaki szempontból és szín tekintetében is tökéletes összhang

A PREFA komplett rendszerének mintegy 5000 különböző termékével homogén és harmonikus homlokzatburkolat valósítható meg a személyes elképzelések szerint. Minden termék és az összes szerelési tartozék, valamint minden egyéb kiegészítő alkatrész tökéletesen passzol egymáshoz, és kiszállításuk is együtt történik. Így biztosítjuk, hogy minden rész tökéletesen illeszkedjen egymáshoz, és az eredmény mind megjelenés, mind minőség tekintetében eleget tegyen a legmagasabb minőségi elvárásoknak. A PREFA a P.10 révén olyan színtartó felületet fejlesztett ki, amely megfelel a legmagasabb minőségi követelményeknek.

Jó erős és tartós

A különleges alapanyag rendkívül stabillá teszi a lemezt, és nagy hajlítószilárdságot és ütésállóságot kölcsönöz neki: a színoldalon lévő alumínium fedőlemezt folyamatos tekercsbevonó (Coil Coating) eljárás keretében, kiváló minőségű bevonattal látják el, majd olvasztásos eljárással ásványi alapú polimermagra hordják fel. Kérésre A2-maggal ellátott termék is szállítható, amely kiemelkedően magas tűzvédelmi követelményeknek is megfelel. A kiváló minőségű felületi bevonat évtizedeken át védi a lemezt az időjárás viszontagságaival szemben, ezenkívül különösen színtartó, és taszítja a szennyeződéseket.


Nagy tervezői szabadság

A PREFABOND alumínium kompozit lemez szinte korlátlan kialakítási lehetőséget nyújt – a szerelt, átszellőztetett homlokzat minden előnyével együtt. Ezt a hosszú élettartamú építőanyagot új épületeknél és felújításoknál egyaránt használják, és a belsőépítészet területén is különleges megjelenést biztosít. A standard méretű tábla nyersformátuma 4010x1535 mm (használható formátum: 4000x1525 mm), és egyedi méretekben is kapható – mindezt 7,6 kg/m2 minimális súly mellett.

Sokoldalú szerelési és megmunkálási lehetőségek

További előnyt jelentenek a különböző szerelési lehetőségek: a PREFABOND alumínium kompozit lemez csavarozható fa tartószerkezetekre, szegecselhető alumínium tartószerkezetekre, és mindkét esetben ragasztható is. Ezzel nagy és kis felületeken egyaránt elegáns, homogén megjelenést biztosít, vagy épp tudatosan bizonyítja az építészeti rafinériát. Az olyan sokoldalú megmunkálási lehetőségeknek köszönhetően, mint a marás, a fúrás és az élmarás, egyedülálló homlokzat- és falfelületek alakíthatók ki.
További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tetőtér-beépítés

Az épületek padlásterei általában kihasználatlanok, bár egyre több épületben létesülnek e holt terekben lakások. Ennek egyik oka, hogy bizony elég rögös út vezet az ilyen beruházások megkezdéséig.


Energia-megtakarítás homlokzati hőszigeteléssel

Napjainkban szinte már nem készül el épület vagy családi ház hőszigetelés nélkül. Nem csak az új előírások (például a lakásoknak 2012. január 1-től köztelezővé váló energiatanúsítvány) teszik ezt...