Praktikus kerékpárparkolók

2023-05-12 10:43:16 | Módosítva: 2023-05-12 11:20:20

A kerékpárok helytakarékos tárolására népszerű megoldás a kétszintes, „fiókos” kerékpártároló, ahol gázrugó segíti a kerékpár beemelését, és karcolódásoktól védő vezető/lezáró sínnel is fel van szerelve. Szintén kedveltek az alternálva megemelt beállók, ahol minden második kerékpár egy kissé megemelve kap helyet, ezáltal a kormányok és a pedálok nem akadnak össze. Ezzel a szokásos 80-90 cm távolság helyett a kerékpárok 36-40 cm-re helyezhetők el egymástól, azaz megduplázható a parkoló kapacitása.


Lipcse, Amsterdam és még sok város már több tízezres kerékpártömegek parkolását oldja meg a belvárosában. Valószínűsíthetően a közeljövőben Budapesten is meg fog sokszorozódni a parkoló bringák száma. Erre célszerű lenne felkészülni, mert a helytakarékos – és kulturált – kerékpártárolás eszközei is helyet/tervezést igényelnek.


epitesimegoldasok.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Univerzális zsúrkocsi

Amikor elhatározzuk, hogy kellene egy zsúrkocsi, általában a konyhába, étkezőbe, esetleg a teraszra szánjuk. Pedig egy zsúrkocsi univerzálissá tehető; a lakás dekorálásától, az éjjeliszekrény...


Sokoldalú tárolási lehetőség a fiókokban is

A korszerű konyhabútor fiókok szerepe felértékelődött. Míg régen az alsószekrényekben megelégedtek egy evőeszköztartós fiók elhelyezésével, addig ma - különösen a minimál konyháknál - egészen más...