Autósoknak

H4 halogén helyett LED

2023-05-30 11:46:53 | Módosítva: 2023-05-30 11:48:58

Szabályosan eddig nem nagyon volt lehetőség a régebbi gépkocsik halogén fényszóró égőjét korszerűbb, és sokkal jobban világító ledes megoldásúra cserélni. Technika sem volt rá, engedély pedig pláne nem.


A Philips most úgy tűnik, megdöntötte ezt a tabut, és az egyik legelterjedtebb halogén izzónak, a H4-nek elkészítette a háromszor nagyobb fényerejű ledes változatát, melyet természetesen innentől kezdve szabályosan lehet cserélni. Az átalakítás nem engedélyköteles, azaz beszerelés után azonnal használható, a megvilágítási különbség pedig óriási.

A H4 LED átalakító készlet már megvásárolható, és a 2005-2020 között gyártott gépkocsikba építhetők be. A rossz hír, hogy ez nem olcsó mulatság. A készlet nagyjából 90 eurót, azaz átszámítva 33 ezer forintot kóstál, bár még mindig a legolcsóbb és egyetlen szabályos módja a fényerő hatékony növelésének.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Egyedi mennyezetkialakítások

Az igényes mennyezetkialakítások régebben inkább csak a tehetősek lakásaiban jelentek meg, többnyire gipsz stukkók és kárpitok formájában. A csak lefestett mennyezeteket azonban már a 70-80-as...


A LED-es világítás előnyei

Az 1960-es évek elején feltalált fénykibocsátó dióda (LED) sok változáson ment keresztül, egészen odáig, hogy ma már versenyre kel az izzószálas vagy fénycsöves világításokkal, jelentősen kisebb...