Divatos színek 2023-ban

2023-05-31 08:25:27 | Módosítva: 2023-05-31 08:28:00

Az építész és belsőépítész szakma minden évben megjósolja, hogy pl. a lakások belső burkolatainál mik lesznek a legdivatosabb, legkeresettebb színek, formák. Ezzel persze kissé befolyásolják is az ízlést. Sokszor megfigyelhetjük magunkon, hogy amikor jön valami újdonság, akkor talán nem is annyira tetszik nekünk. Aztán a szemünk rááll, az új látvány magát az új érzést kelti bennünk, és végül már az tetszik.


A hideg burkolatok közül jelenleg az egyik legnépszerűbb a terrazzo típusú - ide tartoznak még terrazzo lapok és az üveg terrazzo is -, amit padlón és a falon egyaránt lehet használni. A terrazzo egy olyan beton alapú kőlap, amiben márvány, gránit és kerámia szemcsék találhatóak, ezzel létrehozva egy egyedi színkavalkádot. A burkolat típus többféle színben és felülettel megtalálható, a megjelenése függ a betonban elkevert szemcsék és kavicsok típusától, színétől és méretétől. Maga a terrazzo kialakítás vált divatossá az utóbbi időben, így bármely színkombinációt is választjuk, biztosan rendkívül exkluzív hatást kelt majd.

Egyre nagyobb teret hódítanak a kézzel készített spanyol, francia és lengyel kerámia csempék. Ezeknek a felületek az esetek többségében fényesek, ritkábban matt fényűek. A csempelapok átlagos mérete nem megszokott, 5x20 centiméteres, mégis élénk, erős színei teszik igazán egyedivé a felhasználás felületét. Jellemző uralkodó színei a smaragzöld, a királykék és a sötétebb árnyalatú napsárga. Ha színes csempét választunk, ügyeljünk arra, hogy a szoba többi része semleges színű legyen, különben túlzó hatást kelthet. Jó megoldás lehet és kellemes harmónia alakítható ki, ha a választott csempe vagy csempék színe visszaköszön a kiegészítőkben a szoba különböző pontjain.
A skandináv és az indusztriál stílusnak köszönhetően a nagyméretű burkolólapok is egyre népszerűbbek a lakástrendek piacán. Kialakítása speciális, így mindenképpen érdemes szakkivitetelezőt keresni a burkolás megkezdése előtt. A nagyméretű burkolólapok anyaguk szerint lehetnek: természetes kő vagy műkő, kerámia, porcelán vagy kőporcelán és cementlap. Amennyiben nagyméretű burkolólap mellett döntünk, érdemes matt vagy strukturált felületű típust választani, ezekkel biztosan elérjük a vágyott luxushatást. Az idei év színtrendjei alapján a világoszürkétől egészen a sötétszürkéig bármelyik mellett is tesszük le voksunkat, az időtálló, trendi megjelenést kölcsönöz majd.

Akár kombinálhatjuk is a különböző árnyalatokat egymással a még elegánsabb hatás elérése érdekében. Egy szürke színnel burkolt fürdőszobába válasszunk matt fekete vagy fehér csaptelepet és klasszikus formájú szanitert az igazi luxus összhang érdekében!

forrás: újház


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Európa legnevesebb fürdőszobai kiállításáról

Az újHÁZ Centrum szakértői, ahogy minden évben, úgy idén is részt vettek Európa legnevesebb fürdőszobai trendeket és kerámiaburkolatokat bemutató kiállításán, a Cersaie-n. Egy csokorba...


Gabion sokféleképpen

A Gabion egy fémrácsból készült kosár, melyet kövekkel töltenek meg. Neve olasz eredetű, szó szerint fordítva „sánckas” – utalva egyik legelterjedtebb funkciójára, a rézsű, mederpart, sánc...