Címke: leves
Találatok száma: 6
Szakember keresése "leves" kulcsszóra
Rövid-tenyészidejű salátafélék
Ezermester, 2011/6, Kert, növényápolás, Nagy Z. Róbert
A saláták nagyon sokoldalúan felhasználható konyhakerti növények. Kacifántos latin neveikből kiderül, hogy közös őstől származnak, de már komoly nemesítői munka áll a mögött, hogy ennyiféle saláta...
Téli ízek
Herbáció, 2011-12-31 11:30:18
A modern táplálkozástudomány a különféle fűszerekhez és ételekhez más és más élettani hatást rendel hozzá. A hideg időben fontos, hogy a testet melegen tartsuk, tehát fogyasszunk évszaknak...
Szárazbableves
Gasztronóm, 2012-02-02 16:06:30
Alap ételeink egyike, a jó bableves. A babszemek puhára főzése érdekében azonban fontos, hogy a babot már a főzés előtti estén beáztassuk.
Újházi tyúkleves
Gasztronóm, 2012-03-19 10:36:39
A klasszikus magyar ételnek számító leves a múlt század eleji híres színészről, Újházi Edéről lett elnevezve. Az ő egyéni ízlése szerint készítette a főszakács az aprólékokkal, fehér húsokkal...
Frankfurti leves
Gasztronóm, 2012-05-25 16:21:53
A kelkáposzta kevésbé kedvelt főzeléknövényünk, mint a többi káposztaféle, pedig tápértéke még a fejeskáposztánál is magasabb. Igaz, főzés-párolás közben kellemetlen szagot áraszt, de ez...