ideális megoldás alkáli elemek helyett 

Power Bank a GP-től

A hagyományos elemek sajnos nem újratölthetőek. Helyettesítésükre a GP kifejlesztette gazdaságos és környezetbarát termékét: a PowerBankot: egy új magas technológiájú töltőkészüléket a hozzá tartozó akkumulátorokkal. A PowerBank használatával minden egyes GP Ni-MH akkumulátor akár 1000-szer is feltölthető és újból használható. Az akkumulátor egyszeri töltéssel nyert teljesítménye megközelíti vagy akár meg is haladja az elemekét.

Hosszútávon a leggazdaságosabb megoldás, hiszen egy darab nikkel-metálhidrid akkumulátor megvásárlásával megtakaríthatjuk 1000 db elem árát, és a teljes szett ára már a 21. töltésnél megtérül.
A működése garantáltan biztonságos, más töltőkkel szemben a GP PowerBankkal folyamatosan tölthetjük az akkumulátorokat anélkül, hogy az túltöltené vagy tönkretenné azokat. Ez a kíméletes töltési módnak köszönhető.
A GP PowerBank környezetbarát, használatával nagymértékben csökkenthető az eldobható elemek száma. Gondoljunk csak bele, egy akkumulátor 1000 elem helyett!

Használata egyszerű, kényelmes
1. Csatlakoztassuk a GP PowerBank-ot a konnektorhoz, helyezzük bele az akkumulátorokat és legalább 16 óráig töltsük.
2. Vegyük ki a feltöltött akkumulátorokat - ezek készek a használatra - és tegyük helyükre a következő sorozatot.
3. Mire az első sorozat kimerül a következő már teljesen töltött állapotban lesz.

És így ismétlődik akár 1000-szer...
Még arra sem kell figyelnünk, hogy az akkumulátorok teljesen lemerített állapotban kerüljenek a töltőbe, hiszen a GP nikkel-metálhidrid akkuknak nincs memóriaeffektusa.
Ha az akkumulátorokat nem használjuk, nyugodtan tartsuk a konnektorhoz csatlakoztatott töltőben így az akkuk nem vesznek el és mindig teljesen töltött állapotban lesznek. A PowerBank ceruza (AA) és mikroceruza (AAA) méretben egyszerre kettő vagy négy (Mini PowerBank 1 vagy 2) akkumulátort tud tölteni.
Bárhol használható, ahol eddig elemet használtunk. Ideális a nagy energiaigényű készülékekhez, ilyenek például elemes borotva, digitális fényképezőgép, hordozható CD/MD/VCD, walkman, személyi hívók, elemes játékok.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: akkumulátor, akku, elem, alkáli

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-1586/Power_Bank_a_GP_tol