ideális megoldás alkáli elemek helyett 

Power Bank a GP-től

A hagyományos elemek sajnos nem újratölthetőek. Helyettesítésükre a GP kifejlesztette gazdaságos és környezetbarát termékét: a PowerBankot: egy új magas technológiájú töltőkészüléket a hozzá tartozó akkumulátorokkal. A PowerBank használatával minden egyes GP Ni-MH akkumulátor akár 1000-szer is feltölthető és újból használható. Az akkumulátor egyszeri töltéssel nyert teljesítménye megközelíti vagy akár meg is haladja az elemekét.

Hosszútávon a leggazdaságosabb megoldás, hiszen egy darab nikkel-metálhidrid akkumulátor megvásárlásával megtakaríthatjuk 1000 db elem árát, és a teljes szett ára már a 21. töltésnél megtérül.
A működése garantáltan biztonságos, más töltőkkel szemben a GP PowerBankkal folyamatosan tölthetjük az akkumulátorokat anélkül, hogy az túltöltené vagy tönkretenné azokat. Ez a kíméletes töltési módnak köszönhető.
A GP PowerBank környezetbarát, használatával nagymértékben csökkenthető az eldobható elemek száma. Gondoljunk csak bele, egy akkumulátor 1000 elem helyett!

Használata egyszerű, kényelmes
1. Csatlakoztassuk a GP PowerBank-ot a konnektorhoz, helyezzük bele az akkumulátorokat és legalább 16 óráig töltsük.
2. Vegyük ki a feltöltött akkumulátorokat - ezek készek a használatra - és tegyük helyükre a következő sorozatot.
3. Mire az első sorozat kimerül a következő már teljesen töltött állapotban lesz.

És így ismétlődik akár 1000-szer...
Még arra sem kell figyelnünk, hogy az akkumulátorok teljesen lemerített állapotban kerüljenek a töltőbe, hiszen a GP nikkel-metálhidrid akkuknak nincs memóriaeffektusa.
Ha az akkumulátorokat nem használjuk, nyugodtan tartsuk a konnektorhoz csatlakoztatott töltőben így az akkuk nem vesznek el és mindig teljesen töltött állapotban lesznek. A PowerBank ceruza (AA) és mikroceruza (AAA) méretben egyszerre kettő vagy négy (Mini PowerBank 1 vagy 2) akkumulátort tud tölteni.
Bárhol használható, ahol eddig elemet használtunk. Ideális a nagy energiaigényű készülékekhez, ilyenek például elemes borotva, digitális fényképezőgép, hordozható CD/MD/VCD, walkman, személyi hívók, elemes játékok.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: akkumulátor, akku, elem, alkáli

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Segítség akkus csavarbehajtó választáshoz

Egy rendkívül bonyolult kérdést járunk körbe és nyitunk ki. Az akkus csavarbehajtók kínálata egy széles és szerteágazó témakör. Megannyi paramétere van egy akkus csavarozónak melyek mind mind...


Akkumulátorok és töltőik

Háztartási gépeink, elektronikáink, számítástechnikai eszközeink ésszerszámgépeink egyre nagyobb része akkumulátorról működik. Azutóbbi évek fejlődése ezen a téren is hatalmas volt; az...