Csendes és különlegesen szép

Parafa padlóburkolatok

A parafa padlóburkolatok a természetes faanyagok között különleges tulajdonságokkal rendelkeznek. Szokatlan textúrájuk, színtónusuk sokfélesége mellett ennek az anyagnak a fizikai tulajdonságai is kiemelkedők. Rugalmassága, kopásállósága, és ebből adódó intim csendességük teszi e burkolatokat igazán vonzóvá. Ragasztott változataik mellett a csaphornyos kivitelű szalagparketták pedig a lerakásukat is megkönnyítik. A Wicanders parafa padlóburkolatok ezen felül további különleges tulajdonságokkal rendelkeznek.

Az alapanyagként használt parafa természetes sejtszerkezete köztudottan rugalmas, és ebből adódóan nemcsak a bútorok, cipősarkak benyomódásának áll ellen, hanem elnyeli a lépések zaját, megőrzi az otthon melegét. Visszafogott intimitást biztosít a lakásokban, bármilyen lakóhelység padlójára kerül. Még a fokozott terheléseknek is tartósan ellenáll, pl. a konyhában, és e mellett nem igényel különösebb ápolást sem. A parafaburkolatokból kreatív minták alakíthatók ki, amit megkönnyít a bőséges színválaszték.
A Wicanders parafa burkolatokat rendkívül egyszerű lefektetni. Sima és pormentes felületre ragaszthatók, illetve a csaphornyos kivitelű szalagparketta lapok a LOC rendszerű, egymásba pattintható hornyolásnak köszönhetően szegelés és ragasztás nélkül illeszthetők szorosan egymás mellé. Aljzatszigetelést nem igényelnek, ezt a panelek hátoldalán levő 1,5-3 mm vastag agglomerált parafa lépéshangszigetelő réteggel helyettesíti. Az aljzat felülete kemény, száraz, zsír és olajmentes legyen, nedvességtartalma pedig max. 2,5 % lehet.
Az elemek lerakását bármilyen irányból el lehet kezdeni, ám mintás alakzatok képzésénél ennek esetleges szimmetriájára, tájolására ajánlatos nagyobb figyelmet fordítani.
A burkolópanelek különösebb szakértelmet nem igénylő lerakása mellett a panelek nagy előnye a kiváló felületvédelem, ami hosszú évek elteltével is megtartja a lerakott burkolat eredeti szépségét és tartósságát. A Wicanders parafaburkolatok felületi kopásállóságát ugyanis környezetbarát X-treme WRT kerámialakk biztosítja. E lakk jellegzetessége, hogy a hagyományos parkettalakkoknál négyszer nagyobb a kopásállósága, továbbá az adalékanyagként hozzákevert mikro-kerámia szemcséknek köszönhetően a kezelt felület nem csúszik, így még zokniban is csúszásmentesen lehet rajta közlekedni. A lábbelikről a lakozott padló felületérre került porszemcsék és az egyéb, makacs szennyeződések is könnyen feltakaríthatók. A lakk kopásállóságának köszönhetően pedig még a porszemcsék sem károsíthatják a padló lakkozott felületét. E mellett a matt X-treme WRT lakk hosszú ideig megőrzi a parafa bársonyosan meleg színeit, hangsúlyosabbá teszi annak textúráját, és a rendszeres takarításon kívül külön ápolást nem igényel.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: parafa, padló, burkolat

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-169/Parafa_padloburkolatok