Csendes és különlegesen szép

Parafa padlóburkolatok

A parafa padlóburkolatok a természetes faanyagok között különleges tulajdonságokkal rendelkeznek. Szokatlan textúrájuk, színtónusuk sokfélesége mellett ennek az anyagnak a fizikai tulajdonságai is kiemelkedők. Rugalmassága, kopásállósága, és ebből adódó intim csendességük teszi e burkolatokat igazán vonzóvá. Ragasztott változataik mellett a csaphornyos kivitelű szalagparketták pedig a lerakásukat is megkönnyítik. A Wicanders parafa padlóburkolatok ezen felül további különleges tulajdonságokkal rendelkeznek.

Az alapanyagként használt parafa természetes sejtszerkezete köztudottan rugalmas, és ebből adódóan nemcsak a bútorok, cipősarkak benyomódásának áll ellen, hanem elnyeli a lépések zaját, megőrzi az otthon melegét. Visszafogott intimitást biztosít a lakásokban, bármilyen lakóhelység padlójára kerül. Még a fokozott terheléseknek is tartósan ellenáll, pl. a konyhában, és e mellett nem igényel különösebb ápolást sem. A parafaburkolatokból kreatív minták alakíthatók ki, amit megkönnyít a bőséges színválaszték.
A Wicanders parafa burkolatokat rendkívül egyszerű lefektetni. Sima és pormentes felületre ragaszthatók, illetve a csaphornyos kivitelű szalagparketta lapok a LOC rendszerű, egymásba pattintható hornyolásnak köszönhetően szegelés és ragasztás nélkül illeszthetők szorosan egymás mellé. Aljzatszigetelést nem igényelnek, ezt a panelek hátoldalán levő 1,5-3 mm vastag agglomerált parafa lépéshangszigetelő réteggel helyettesíti. Az aljzat felülete kemény, száraz, zsír és olajmentes legyen, nedvességtartalma pedig max. 2,5 % lehet.
Az elemek lerakását bármilyen irányból el lehet kezdeni, ám mintás alakzatok képzésénél ennek esetleges szimmetriájára, tájolására ajánlatos nagyobb figyelmet fordítani.
A burkolópanelek különösebb szakértelmet nem igénylő lerakása mellett a panelek nagy előnye a kiváló felületvédelem, ami hosszú évek elteltével is megtartja a lerakott burkolat eredeti szépségét és tartósságát. A Wicanders parafaburkolatok felületi kopásállóságát ugyanis környezetbarát X-treme WRT kerámialakk biztosítja. E lakk jellegzetessége, hogy a hagyományos parkettalakkoknál négyszer nagyobb a kopásállósága, továbbá az adalékanyagként hozzákevert mikro-kerámia szemcséknek köszönhetően a kezelt felület nem csúszik, így még zokniban is csúszásmentesen lehet rajta közlekedni. A lábbelikről a lakozott padló felületérre került porszemcsék és az egyéb, makacs szennyeződések is könnyen feltakaríthatók. A lakk kopásállóságának köszönhetően pedig még a porszemcsék sem károsíthatják a padló lakkozott felületét. E mellett a matt X-treme WRT lakk hosszú ideig megőrzi a parafa bársonyosan meleg színeit, hangsúlyosabbá teszi annak textúráját, és a rendszeres takarításon kívül külön ápolást nem igényel.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: parafa, padló, burkolat

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Padlóáthidalások

Megszokott dolog, hogy a különféle lakóhelyiségek burkolata nem azonos. Ez a legtöbb esetben szintbeli különbségeket idéz elő. Régebben az átkötést küszöbök beépítésével oldották meg. Manapság...


Hőszigetelő és falburkoló lap

Az előre gyártott, egyesített hőszigetelő és falburkoló lapokkal egyszerre lehet burkolni és hőszigetelni.