Szivárgásmentesek és univerzálisak

WEH gyorscsatlakozók

A WEH Vállalat 1983 óta fejleszt jövőorientált szemlélettel gyorscsatlakozókat és visszacsapó szelepeket, különböző felhasználási célokkal. A vállalat nevét viselő gyorscsatlakozók elsősorban folyadék és/vagy gázüzemű berendezések működési és nyomáspróbái céljából történő, gyakori csatlakoztatásra és szétbontásra lettek kifejlesztve. A WEH gyorscsatlakozók használatával másodpercek alatt elvégezhetők ezek a műveletek külső és belső menetek esetében egyaránt.
A villámgyors csatlakoztatás úgy valósul meg, hogy az adapterben található hat szegmensből álló csatlakozómenet átmérője, külső menetekhez való csatlakoztatás esetén nagyobbra tágul, belső menetekhez való csatlakoztatás esetén pedig kisebbre szűkül, mint a fogadó menet átmérője. A csatlakoztatás műveletének utolsó fázisában a feszítőszegmensek befeszülnek a fogadó menetbe, és létrejön a nyomásbiztos csatlakozás. A WEH gyorscsatlakozók éppúgy lehetővé teszik alkatrészek, berendezések tömítettségének illetve működőképességének ellenőrzését, mint azok feltöltését vagy leeresztését, 1000 bar nyomástartományig, folyadék, vagy gáznemű közeggel egyaránt.
A bemutatott alaptípusok mellett létezik egy bővített típusváltozat is, különböző redőzött, hullámos, tömlőcsonkos stb., illetve sima végződésű csövek és csőtoldatok számára.
A fent leírtak ezerszeresen kiállták már az idők próbáját, ezért a fejlesztés új területe a járműipar, ahol ma WEH gyorscsatlakozókat alkalmaznak a motorok teszteléséhez, amelyek gyorsan és biztonságosan csatlakoztathatók az üzemanyag-, hűtőfolyadék-, olaj-, lég- és gázcsonkokhoz. Az ellátó vezetékek csatlakoztatása a motorokhoz próbaüzemelés céljából ezen a módon gazdaságos és egyszerű.
A megfelelő WEH csatlakozók másodperceken belül csatlakoztathatók gázpalackok szelepére vagy közvetlenül a palackok menetére, és ezáltal alkalmasak gázpalackok feltöltésére vagy ellenőrzésére. Mindez a gáziparban időmegtakarítást és egyben jól megtérülő befektetést jelent.
A fentieken kívül a WEH GmbH egyaránt rendelkezik a maga sokoldalú termékprogramjával, valamint egyéni megoldásaival a gyorscsatlakozók fejlesztése és gyártása terén.

A WEH Gmbh. magyarországi képviseletét 2006 májusától a Menet-Trend Kft. látja el, és a termékekkel kapcsolatban szívesen adnak bővebb felvilágosítást.


www.menet-trend.hu
www.nonox.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-242/WEH_gyorscsatlakozok