Szivárgásmentesek és univerzálisak

WEH gyorscsatlakozók

A WEH Vállalat 1983 óta fejleszt jövőorientált szemlélettel gyorscsatlakozókat és visszacsapó szelepeket, különböző felhasználási célokkal. A vállalat nevét viselő gyorscsatlakozók elsősorban folyadék és/vagy gázüzemű berendezések működési és nyomáspróbái céljából történő, gyakori csatlakoztatásra és szétbontásra lettek kifejlesztve. A WEH gyorscsatlakozók használatával másodpercek alatt elvégezhetők ezek a műveletek külső és belső menetek esetében egyaránt.
A villámgyors csatlakoztatás úgy valósul meg, hogy az adapterben található hat szegmensből álló csatlakozómenet átmérője, külső menetekhez való csatlakoztatás esetén nagyobbra tágul, belső menetekhez való csatlakoztatás esetén pedig kisebbre szűkül, mint a fogadó menet átmérője. A csatlakoztatás műveletének utolsó fázisában a feszítőszegmensek befeszülnek a fogadó menetbe, és létrejön a nyomásbiztos csatlakozás. A WEH gyorscsatlakozók éppúgy lehetővé teszik alkatrészek, berendezések tömítettségének illetve működőképességének ellenőrzését, mint azok feltöltését vagy leeresztését, 1000 bar nyomástartományig, folyadék, vagy gáznemű közeggel egyaránt.
A bemutatott alaptípusok mellett létezik egy bővített típusváltozat is, különböző redőzött, hullámos, tömlőcsonkos stb., illetve sima végződésű csövek és csőtoldatok számára.
A fent leírtak ezerszeresen kiállták már az idők próbáját, ezért a fejlesztés új területe a járműipar, ahol ma WEH gyorscsatlakozókat alkalmaznak a motorok teszteléséhez, amelyek gyorsan és biztonságosan csatlakoztathatók az üzemanyag-, hűtőfolyadék-, olaj-, lég- és gázcsonkokhoz. Az ellátó vezetékek csatlakoztatása a motorokhoz próbaüzemelés céljából ezen a módon gazdaságos és egyszerű.
A megfelelő WEH csatlakozók másodperceken belül csatlakoztathatók gázpalackok szelepére vagy közvetlenül a palackok menetére, és ezáltal alkalmasak gázpalackok feltöltésére vagy ellenőrzésére. Mindez a gáziparban időmegtakarítást és egyben jól megtérülő befektetést jelent.
A fentieken kívül a WEH GmbH egyaránt rendelkezik a maga sokoldalú termékprogramjával, valamint egyéni megoldásaival a gyorscsatlakozók fejlesztése és gyártása terén.

A WEH Gmbh. magyarországi képviseletét 2006 májusától a Menet-Trend Kft. látja el, és a termékekkel kapcsolatban szívesen adnak bővebb felvilágosítást.


www.menet-trend.hu
www.nonox.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hőhídmentes erkélyek

Hőhidak olyan helyen fordulnak elő egy épületen, ahol magasabb hővezető képességű anyagok szakítják át az egyébként alacsony hővezető képességű külső épületelemet. Nevezhetjük ezeket az anyag által...