Nagyobb teljesítmény, nagyobb komfort

MTD benzinmotoros, hajtott kerekű fűnyíró

2009-06-14 15:10:00 |

Adott egy nagy pázsitfelület, egy meredek lejtő, és máris nincs kedvünk egy nehéz fűnyíró tologatásához? Aki kertészként a fenti felsorolásnál mindhárom esetben bólintott, nagy valószínűséggel egy különleges teljesítménnyel bíró önjáró fűnyíró felkutatásába kezd. A fűnyíró-specialista MTD-nél, a motorikus kertápoló gépek egyik vezető gyártójánál biztosan megtalálja a hatékony kerti napszámost.

Ebben a termékszegmensben az MTD különböző technikai felszereltségű gépeket kínál, minden igényt, pénztárcát kielégítően és gyeptípusnak megfelelően. A benzines önjáró fűnyírók két dolgot teljesítenek egyszerre: egy felülmúlhatatlan használati kényelemmel és komforttal kötik össze a benzines fűnyíró erejét és kitartását.

Egyszerű, robusztus (masszív) és megbízható - így mutatkozik be az első áras modell, az MTD 46 SPO. A készüléket az MTD saját gyártású OHV- motorja hajtja kitartóan.
Az alapmodell 46 cm-es vágószélességgel, 70 l-es gyűjtővel és egy ergonómikus tolókarral van felszerelve, amely tulajdonságok megkülönböztetik ezeket a típusokat. A géphez mulcskészlet rendelhető, amelynek köszönhetően a készülék igazi "3-in- 1"-ben funkciót fog betölteni: mulcsoz, vág és gyűjt.

Kompromisszum nélküli erő

Az MTD az SPK 53 HW hajtott kerekű benzines fűnyírójával a fent felsorolt teljesítményskála alapján egy technikai ínyencfalatot és egy igazi erőcsomagot mutat be.
A készüléket "MTD Pro" jelzővel különböztetik meg, ami megnövelt felszereltséget és nagyobb teljesítményt jelképez. A készülék ideális középnagyságú, kb. 800-1300 négyzetméteres pázsitfelületek, bozótos és fás, illetve lejtős területek ápolására. (Különösen az ilyen területeken fejti ki előnyös hatásait.)
A 180 cm3-es rendkívül csendes működésű négyütemű Kawasaki motor ereje az extra nagyságú hátsó kerekekre nehezedik, így erőltetés nélkül kényelmesen tudunk hegymenetben is füvet nyírni. Emellett az 53 cm-es vágószélesség gondoskodik arról, hogy a munka hatékony legyen, hiszen mindenki tudja: az idő pénz!

Az úgynevezett "4 in 1" készülék a benzines fűnyíró és mulcsozó, oldalkidobóval és fűgyűjtővel egyaránt felszerelt. További különlegessége, hogy a sebesség a tolókaron fokozat nélkül állítható, amelynek köszönhetően egyéni haladási tempó állítható be. Masszív acélház, könnyen kezelhető központi magasság-beállítás, ergonómikus tolókar, kemény tetejű gyűjtőzsák, amely telítettségjelzővel van felszerelve, ezek a jellemzők egészítik ki ezt a típust. Ezzel a típussal a kertész hosszú éveken át megbízhatóan működő "társra" találhat a kerti fazonigazításban.
Az MTD benzines fűnyírók önjárós illetve nem önjárós kivitelben, nagyáruházakban, és a nagyobb meghatározó gazdaboltokban vásárolhatóak meg.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-3657/MTD_benzinmotoros__hajtott_kereku_funyiro