Nagyobb teljesítmény, nagyobb komfort

MTD benzinmotoros, hajtott kerekű fűnyíró

2009-06-14 15:10:00 |

Adott egy nagy pázsitfelület, egy meredek lejtő, és máris nincs kedvünk egy nehéz fűnyíró tologatásához? Aki kertészként a fenti felsorolásnál mindhárom esetben bólintott, nagy valószínűséggel egy különleges teljesítménnyel bíró önjáró fűnyíró felkutatásába kezd. A fűnyíró-specialista MTD-nél, a motorikus kertápoló gépek egyik vezető gyártójánál biztosan megtalálja a hatékony kerti napszámost.

Ebben a termékszegmensben az MTD különböző technikai felszereltségű gépeket kínál, minden igényt, pénztárcát kielégítően és gyeptípusnak megfelelően. A benzines önjáró fűnyírók két dolgot teljesítenek egyszerre: egy felülmúlhatatlan használati kényelemmel és komforttal kötik össze a benzines fűnyíró erejét és kitartását.

Egyszerű, robusztus (masszív) és megbízható - így mutatkozik be az első áras modell, az MTD 46 SPO. A készüléket az MTD saját gyártású OHV- motorja hajtja kitartóan.
Az alapmodell 46 cm-es vágószélességgel, 70 l-es gyűjtővel és egy ergonómikus tolókarral van felszerelve, amely tulajdonságok megkülönböztetik ezeket a típusokat. A géphez mulcskészlet rendelhető, amelynek köszönhetően a készülék igazi "3-in- 1"-ben funkciót fog betölteni: mulcsoz, vág és gyűjt.

Kompromisszum nélküli erő

Az MTD az SPK 53 HW hajtott kerekű benzines fűnyírójával a fent felsorolt teljesítményskála alapján egy technikai ínyencfalatot és egy igazi erőcsomagot mutat be.
A készüléket "MTD Pro" jelzővel különböztetik meg, ami megnövelt felszereltséget és nagyobb teljesítményt jelképez. A készülék ideális középnagyságú, kb. 800-1300 négyzetméteres pázsitfelületek, bozótos és fás, illetve lejtős területek ápolására. (Különösen az ilyen területeken fejti ki előnyös hatásait.)
A 180 cm3-es rendkívül csendes működésű négyütemű Kawasaki motor ereje az extra nagyságú hátsó kerekekre nehezedik, így erőltetés nélkül kényelmesen tudunk hegymenetben is füvet nyírni. Emellett az 53 cm-es vágószélesség gondoskodik arról, hogy a munka hatékony legyen, hiszen mindenki tudja: az idő pénz!

Az úgynevezett "4 in 1" készülék a benzines fűnyíró és mulcsozó, oldalkidobóval és fűgyűjtővel egyaránt felszerelt. További különlegessége, hogy a sebesség a tolókaron fokozat nélkül állítható, amelynek köszönhetően egyéni haladási tempó állítható be. Masszív acélház, könnyen kezelhető központi magasság-beállítás, ergonómikus tolókar, kemény tetejű gyűjtőzsák, amely telítettségjelzővel van felszerelve, ezek a jellemzők egészítik ki ezt a típust. Ezzel a típussal a kertész hosszú éveken át megbízhatóan működő "társra" találhat a kerti fazonigazításban.
Az MTD benzines fűnyírók önjárós illetve nem önjárós kivitelben, nagyáruházakban, és a nagyobb meghatározó gazdaboltokban vásárolhatóak meg.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Innováció a kertben

A környezetünk formálásához, ápolásához különböző gépeket használunk (láncfűrész, sövényvágó, fűnyíró, fűkasza), melyek erőforrása többnyire benzinmotor vagy hálózati elektromos motor. Mind a...


Oldalkidobós elektromos fűnyíró

Kertemben az elektromos fűnyíró használat alkalmával gyakran meg kellett szakítani a munkát, mert a fűgyűjtő megtelt. Ez egyrészt lelassította a munkát, másrészt gondot okozott a levágott fű...