A fű biztonságos tápanyagellátása

2009-08-23 00:24:51 |

A nyírással szerves anyagot vonunk el a gyeptől, megszakítjuk a természetes körforgást. Minél gyakrabban nyírjuk a füvet, annál több tápanyagra van szüksége, amit célszerű a vágás után 2-3 nappal pótolni.

A Vitaflóra Pázsit tápoldat teljes körű megoldást nyújt, magas nitrogéntartalom mellett megfelelő arányban biztosítja a fűnek a foszfort, káliumot és mikroelemeket is. Áprilistól szeptemberig rendszeresen kijuttatva serkenti a füvek gyökérfejlődését, növeli a zöldtömeget, a fű terhelhetőségét és ellenálló képességét a betegségekkel és szárazsággal szemben.
A folyékony Vitaflóra tápoldatot mindig az időjárási viszonyokhoz igazítva adagolhatjuk, a fű száradás után azonnal használható. Nincsenek maradék, összeszedhető szilárd anyagok a fűben; sem kisgyermeknek, sem állatnak nem jelent veszélyt. Nincsen szóródás veszély, pl. kerti tavakba, utakra, érzékeny növényekre. A kijuttatás az öntözővízzel együtt történik, ezért a pázsit egyenletes zöld lesz, nem foltosodik.

A Vitaflóra Pázsit tápoldat gazdaságos, 20 literes kannában utánvételes postai szállítással megrendelhető közvetlenül a gyártó Vitaflóra Kft-nél: (06-88) 505-750. Ha nincs automata öntözőberendezésünk, egy hordóban vagy tartályban bekeverjük a területre szükséges tápoldatot a megfelelő mennyiségű vízzel, és szivattyúval a szokásos öntözési módszerekkel, egyenletesen juttatjuk ki a tápanyagokat.
A Vitaflóra Pázsit tápoldat használata gazdaságos, 100 m2 gyepfelületre 2,5 liter tápoldatot minimálisan 100 liter öntözővízben juttatunk ki. A tápanyagokat a fű a gyökéren és a levelén keresztül is felveszi, a kezelés hatása már 2-3 nap után látható.

Vitaflóra Kft. www.vitaflora.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-3847/A_fu_biztonsagos_tapanyagellatasa