A fű biztonságos tápanyagellátása

2009-08-23 00:24:51 |

A nyírással szerves anyagot vonunk el a gyeptől, megszakítjuk a természetes körforgást. Minél gyakrabban nyírjuk a füvet, annál több tápanyagra van szüksége, amit célszerű a vágás után 2-3 nappal pótolni.

A Vitaflóra Pázsit tápoldat teljes körű megoldást nyújt, magas nitrogéntartalom mellett megfelelő arányban biztosítja a fűnek a foszfort, káliumot és mikroelemeket is. Áprilistól szeptemberig rendszeresen kijuttatva serkenti a füvek gyökérfejlődését, növeli a zöldtömeget, a fű terhelhetőségét és ellenálló képességét a betegségekkel és szárazsággal szemben.
A folyékony Vitaflóra tápoldatot mindig az időjárási viszonyokhoz igazítva adagolhatjuk, a fű száradás után azonnal használható. Nincsenek maradék, összeszedhető szilárd anyagok a fűben; sem kisgyermeknek, sem állatnak nem jelent veszélyt. Nincsen szóródás veszély, pl. kerti tavakba, utakra, érzékeny növényekre. A kijuttatás az öntözővízzel együtt történik, ezért a pázsit egyenletes zöld lesz, nem foltosodik.

A Vitaflóra Pázsit tápoldat gazdaságos, 20 literes kannában utánvételes postai szállítással megrendelhető közvetlenül a gyártó Vitaflóra Kft-nél: (06-88) 505-750. Ha nincs automata öntözőberendezésünk, egy hordóban vagy tartályban bekeverjük a területre szükséges tápoldatot a megfelelő mennyiségű vízzel, és szivattyúval a szokásos öntözési módszerekkel, egyenletesen juttatjuk ki a tápanyagokat.
A Vitaflóra Pázsit tápoldat használata gazdaságos, 100 m2 gyepfelületre 2,5 liter tápoldatot minimálisan 100 liter öntözővízben juttatunk ki. A tápanyagokat a fű a gyökéren és a levelén keresztül is felveszi, a kezelés hatása már 2-3 nap után látható.

Vitaflóra Kft. www.vitaflora.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A kertek királynője

Régebben minden falusi udvaron találhattunk néhány rózsatövet, amelyek sokszínű, illatos virágaikkal örvendeztették meg az arra járókat. A rózsa manapság is kedvelt növényünk, a nemesítés...


Mediterrán virágözön

Egyre többféle mediterrán virágcsoda ontja virágait teraszainkon. Virágzásuk egyik titka, a megfelelő tápanyagellátás. A teleltetőből kikerülve szükségük van a tavaszi regenerálódásra, lassan...