STANLEY kalapácsok

2009-11-19 22:37:44 | Módosítva: 2009-11-19 22:44:23

A kalapács talán a legelső szerszámok egyike, amelyet ősidők óta használunk. Egyszerűsége mellett a változatos felhasználási terület, a biztonság, a kényelem és hatékonyság számos specifikus kialakítást hívott életre.

Az ütés pontosságának és erejének maximalizálására többek között a lakatosipari munkáknál van szükség. Az ún. sörétes kalapácsok fejében egy üreg található, amelyben ezernyi parányi fémsörét helyezkedik el. Ezek az apró sörétek a le - fel lendülő mozgás következtében, szabadon csúszkálnak az üregben, és tehetetlenségüknél fogva megnövelik az ütés erejét, csökkentik a visszapattanást, azaz szinte rátapasztják a kalapácsot a felületre. Előnye az is, hogy nincs fémrész szabadon, így szikramentes munkavégzést biztosít.
Az "Antivibe" kalapácsok rugalmas anyagba öntött hangvilla szerű, egyedi nyélkialakítása maximális rezgés elnyelést biztosít, védve a kézre és könyökre ható megterheléstől.

A legkedveltebb típusok, keskeny és igen erős nyakkialakítása a légellenállást, a tömeget csökkenti, és nagy ütéserő kifejtését biztosítja. Ezek a monoblock, egyetlen anyagból formázott igényes kialakítású kalapácsok a tetőfedők, ácsok közkedvelt szerszámai. Az építőipar, garázsipar, gipszkarton szerelés részére is új típusokkal bővült a STANLEY egyedi kialakítású professzionális kalapácsának kínálata.
És ha bontásról, nyílászárók cseréjéről van szó, akkor a "Fubar" lehet hasznos társ a munkában. Ez a STANLEY kalapácsok családjának legújabb tagja, mely erejével és sokoldalú felhasználásával vívta ki tekintélyét világszerte.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kalapács, stanley

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-3943/STANLEY_kalapacsok