STANLEY kalapácsok

2009-11-19 22:37:44 | Módosítva: 2009-11-19 22:44:23

A kalapács talán a legelső szerszámok egyike, amelyet ősidők óta használunk. Egyszerűsége mellett a változatos felhasználási terület, a biztonság, a kényelem és hatékonyság számos specifikus kialakítást hívott életre.

Az ütés pontosságának és erejének maximalizálására többek között a lakatosipari munkáknál van szükség. Az ún. sörétes kalapácsok fejében egy üreg található, amelyben ezernyi parányi fémsörét helyezkedik el. Ezek az apró sörétek a le - fel lendülő mozgás következtében, szabadon csúszkálnak az üregben, és tehetetlenségüknél fogva megnövelik az ütés erejét, csökkentik a visszapattanást, azaz szinte rátapasztják a kalapácsot a felületre. Előnye az is, hogy nincs fémrész szabadon, így szikramentes munkavégzést biztosít.
Az "Antivibe" kalapácsok rugalmas anyagba öntött hangvilla szerű, egyedi nyélkialakítása maximális rezgés elnyelést biztosít, védve a kézre és könyökre ható megterheléstől.

A legkedveltebb típusok, keskeny és igen erős nyakkialakítása a légellenállást, a tömeget csökkenti, és nagy ütéserő kifejtését biztosítja. Ezek a monoblock, egyetlen anyagból formázott igényes kialakítású kalapácsok a tetőfedők, ácsok közkedvelt szerszámai. Az építőipar, garázsipar, gipszkarton szerelés részére is új típusokkal bővült a STANLEY egyedi kialakítású professzionális kalapácsának kínálata.
És ha bontásról, nyílászárók cseréjéről van szó, akkor a "Fubar" lehet hasznos társ a munkában. Ez a STANLEY kalapácsok családjának legújabb tagja, mely erejével és sokoldalú felhasználásával vívta ki tekintélyét világszerte.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kalapács, stanley

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Minőségi fűrészek a Stanleytől

Bármennyire is tért hódit napjainkban a gépesítés, vannak szerszámok amelyek nem válthatóak le teljesen az egyes munkafeladatok elvégzéséhez, igényes, precíz munkákhoz. Ezek közé tartoznak a...


Biztos Fogás a Stanley-vel

A hagyományos csavarhúzók a legalapvetőbb szerszámok közé tartoznak. Kiválasztásuk a meghúzandó csavar feje szerint történik. A széles felhasználási terület a csavarok változatos kialakítását hozta...