Fürdőfelújítás bontás nélkül!

Hansgrohe Showerpipe-ok

2012-09-27 11:40:29 | Módosítva: 2012-09-27 11:40:29

A szakértők az idei évre sem jósolnak túl pozitív változásokat az újépítésű ingatlanok tekintetében. Ezzel párhuzamosan – a gazdasági válságnak „köszönhetően” – azonban kialakult egy olyan trend is, amely a már meglévő ingatlanok állapotának és felszereltségi színvonalának javítását mutatja. A Hansgrohe ún. showerpipe kollekciója segít abban, hogy egy tíz-tizenöt éves fürdőszobát a legmodernebb zuhanytechnikával szerelhessük fel bontás nélkül (!), amely ráadásul víz- és energiatakarékos is. Mindez vonzó lehet egy hotel és egy magánszemély fürdőjének felújításakor is.

Aki egyszer már kipróbálta, milyen egy nagyméretű fejzuhany alatt állni, tudja, hogy az élmény a zuhany méretével együtt növekszik. A fürdőszoba-felújítás és a csövek cseréje anyagilag és lelkileg is kimerítő vállalkozás, és hatalmas felfordulással jár. Ez értelemszerűen bevételkiesést jelent egy szálloda üzemeltetőjének, és egy esőzető tányér fejzuhany „kedvéért” egy magánszemély sem vállalkozik a többnapos szükségállapotra. Az igazi zuhanyélményhez szerencsére már egyáltalán nincs szükség ilyen drasztikus beavatkozásokra, létezik ugyanis egy egyszerű, dizájnos és víztakarékos megoldás, amellyel szinte pillanatok alatt új fejzuhannyal gazdagodhat a fürdőszobánk.

A leggyorsabb lehetőség nagy felületű fejzuhany birtoklására a showerpipe, ami az eddig különálló funkciókat – fejzuhany, kézizuhany, csaptelep és zuhanyrúd – egyesíti, így minden fürdőszoba továbbfejleszthető a segítségével. Mivel az egész rendszer a falsíkon kívül helyezkedik el, minimális költséggel és egyszerűen lehet felszerelni bárhová, ahová korábban már installáltak zuhanyrudat kézizuhannyal, és hozzá zuhany- vagy kádcsaptelepet. Ha leszereltük a régi szerelvényeket, elég a fugába felfúrni a tartókazettát, és erre rögzíteni a showerpipe-ot. A csempe érintetlen marad, és a falat sem kell szétrombolni.

A Hansgrohe Raindance és Croma showerpipe-ok esetében a víz nem a falban futó csőben, hanem a zuhanyrúdban folyik. A kézizuhany funkcióról bármikor átválthatunk fejzuhany funkcióra, és vissza. A rendszer könnyen összehangolható egy sztenderd, akár más gyártótól származó zuhany- vagy kádcsapteleppel is.

Nincs külön zuhanytálca vagy kabin a fürdőben? Ez sem akadály, a fejzuhany előnyeit a fürdőkádban is megtapasztalhatjuk. A zuhanyrendszerek kádcsapteleppel is kaphatók, kétféle hosszúságú zuhanykarral, így a kád hosszanti vagy rövidebb oldalára is elhelyezhetők. Ezt a megoldást kifejezetten kedvelik beruházók, kivitelezők, működtetők pl. egy szálloda felújításakor, mivel így egy elavult kádas fürdő vízkiállásából is el lehet juttatni a vizet a fejzuhany magasságába.

A Hansgrohe évtizedek óta kiemelt figyelmet fordít a víztakarékosságra, és fontosnak tartja, hogy mindenki felelősséggel használja, és ne pazarolja a vizet. A showerpipe-ok átlagos vízfogyasztása 15 liter/perc körül alakul, de a Hansgrohe speciális technológiával készült termékeinél (EcoSmart) ez az érték csak 9 liter/perc. Ez egy átlagos háztartásnál is hatalmas vízmennyiség- és költségcsökkentést jelent, nem beszélve egy akár többszáz szobás létesítmény esetében. (Sokszor nem a megspórolt vízmennyiség a jelentős, hanem a melegvíz előállításához szükséges kevesebb energia!)

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-5969/Hansgrohe_Showerpipe_ok