Fürdőfelújítás bontás nélkül!

Hansgrohe Showerpipe-ok

2012-09-27 11:40:29 | Módosítva: 2012-09-27 11:40:29

A szakértők az idei évre sem jósolnak túl pozitív változásokat az újépítésű ingatlanok tekintetében. Ezzel párhuzamosan – a gazdasági válságnak „köszönhetően” – azonban kialakult egy olyan trend is, amely a már meglévő ingatlanok állapotának és felszereltségi színvonalának javítását mutatja. A Hansgrohe ún. showerpipe kollekciója segít abban, hogy egy tíz-tizenöt éves fürdőszobát a legmodernebb zuhanytechnikával szerelhessük fel bontás nélkül (!), amely ráadásul víz- és energiatakarékos is. Mindez vonzó lehet egy hotel és egy magánszemély fürdőjének felújításakor is.

Aki egyszer már kipróbálta, milyen egy nagyméretű fejzuhany alatt állni, tudja, hogy az élmény a zuhany méretével együtt növekszik. A fürdőszoba-felújítás és a csövek cseréje anyagilag és lelkileg is kimerítő vállalkozás, és hatalmas felfordulással jár. Ez értelemszerűen bevételkiesést jelent egy szálloda üzemeltetőjének, és egy esőzető tányér fejzuhany „kedvéért” egy magánszemély sem vállalkozik a többnapos szükségállapotra. Az igazi zuhanyélményhez szerencsére már egyáltalán nincs szükség ilyen drasztikus beavatkozásokra, létezik ugyanis egy egyszerű, dizájnos és víztakarékos megoldás, amellyel szinte pillanatok alatt új fejzuhannyal gazdagodhat a fürdőszobánk.

A leggyorsabb lehetőség nagy felületű fejzuhany birtoklására a showerpipe, ami az eddig különálló funkciókat – fejzuhany, kézizuhany, csaptelep és zuhanyrúd – egyesíti, így minden fürdőszoba továbbfejleszthető a segítségével. Mivel az egész rendszer a falsíkon kívül helyezkedik el, minimális költséggel és egyszerűen lehet felszerelni bárhová, ahová korábban már installáltak zuhanyrudat kézizuhannyal, és hozzá zuhany- vagy kádcsaptelepet. Ha leszereltük a régi szerelvényeket, elég a fugába felfúrni a tartókazettát, és erre rögzíteni a showerpipe-ot. A csempe érintetlen marad, és a falat sem kell szétrombolni.

A Hansgrohe Raindance és Croma showerpipe-ok esetében a víz nem a falban futó csőben, hanem a zuhanyrúdban folyik. A kézizuhany funkcióról bármikor átválthatunk fejzuhany funkcióra, és vissza. A rendszer könnyen összehangolható egy sztenderd, akár más gyártótól származó zuhany- vagy kádcsapteleppel is.

Nincs külön zuhanytálca vagy kabin a fürdőben? Ez sem akadály, a fejzuhany előnyeit a fürdőkádban is megtapasztalhatjuk. A zuhanyrendszerek kádcsapteleppel is kaphatók, kétféle hosszúságú zuhanykarral, így a kád hosszanti vagy rövidebb oldalára is elhelyezhetők. Ezt a megoldást kifejezetten kedvelik beruházók, kivitelezők, működtetők pl. egy szálloda felújításakor, mivel így egy elavult kádas fürdő vízkiállásából is el lehet juttatni a vizet a fejzuhany magasságába.

A Hansgrohe évtizedek óta kiemelt figyelmet fordít a víztakarékosságra, és fontosnak tartja, hogy mindenki felelősséggel használja, és ne pazarolja a vizet. A showerpipe-ok átlagos vízfogyasztása 15 liter/perc körül alakul, de a Hansgrohe speciális technológiával készült termékeinél (EcoSmart) ez az érték csak 9 liter/perc. Ez egy átlagos háztartásnál is hatalmas vízmennyiség- és költségcsökkentést jelent, nem beszélve egy akár többszáz szobás létesítmény esetében. (Sokszor nem a megspórolt vízmennyiség a jelentős, hanem a melegvíz előállításához szükséges kevesebb energia!)

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Modern csaptelepek

Első gondolatra az ember úgy vélheti, hogy minek fejleszteni egy csaptelepet, hiszen annak egy nagyon egyszerű funkciója van, mégpedig, hogy víz jöjjön ki rajta. Ennél azonban jóval több funkciót...


Darálós WC

Építésnél, lakásfelújításnál a legkülönbözőbb okokból lehet problémánk a WC elhelyezésével. Bővül a család és új WC-re (is) szükségünk van,vagy a régit akarnánk áthelyezni, kitenni a...