Bőr motoros ruhák tisztítása

2014-03-12 09:27:29 | Módosítva: 2014-03-15 10:02:08

A motorosok ruhái általában bőrrel kombinált speciális öltözetek, amelyek gyakori és kombinált tisztítási eljárásokat igényelnek. Ha kivehető a bélés, az akár mosógépben is könnyen kitisztítható.

A motoros ruhák darabjai

A különféle kombinált anyagokból összeállított motoros ruhák darabjait minden használat után célszerű kiszellőztetni, és ezt követően lehet alaposan, szappanhabos vizes szivaccsal letisztítani a felületükre tapadt bogaraktól és egyéb szennyeződésektől. E célra egyesek nyeregszappant használnak, majd a szivacs alapos átöblítése után újból áttörlik a ruhadarabok felületét. Száradás után pedig balzsammal, vagy egyéb bőrápoló szerrel áttörölve a bőr újra tiszta és puha lesz. Lehet kísérletezni a mosógépben való tisztítással is, ám ehhez csak a motoros ruhák gépi mosásához kifejlesztett speciális mosószert, szabad használni, mégpedig 35 fokon. A mosás előtt a protektorokat ki kell szedni az öltözetből. Centrifugálni nem szabad! A mosás és száradás után – ez akár több napig is tarthat – az összes bőr felületet ápoló és puhító balzsamok valamelyikével kell áttörölni, hogy a bőr megtartsa eredeti puhaságát.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-6683/Bor_motoros_ruhak_tisztitasa