Bőr motoros ruhák tisztítása

2014-03-12 09:27:29 | Módosítva: 2014-03-15 10:02:08

A motorosok ruhái általában bőrrel kombinált speciális öltözetek, amelyek gyakori és kombinált tisztítási eljárásokat igényelnek. Ha kivehető a bélés, az akár mosógépben is könnyen kitisztítható.

A motoros ruhák darabjai

A különféle kombinált anyagokból összeállított motoros ruhák darabjait minden használat után célszerű kiszellőztetni, és ezt követően lehet alaposan, szappanhabos vizes szivaccsal letisztítani a felületükre tapadt bogaraktól és egyéb szennyeződésektől. E célra egyesek nyeregszappant használnak, majd a szivacs alapos átöblítése után újból áttörlik a ruhadarabok felületét. Száradás után pedig balzsammal, vagy egyéb bőrápoló szerrel áttörölve a bőr újra tiszta és puha lesz. Lehet kísérletezni a mosógépben való tisztítással is, ám ehhez csak a motoros ruhák gépi mosásához kifejlesztett speciális mosószert, szabad használni, mégpedig 35 fokon. A mosás előtt a protektorokat ki kell szedni az öltözetből. Centrifugálni nem szabad! A mosás és száradás után – ez akár több napig is tarthat – az összes bőr felületet ápoló és puhító balzsamok valamelyikével kell áttörölni, hogy a bőr megtartsa eredeti puhaságát.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Bőrbútorok tartósságáért

Ülősarkok, kanapék, fotelek, minőségi irodai székek bőrbe öltöztetve tagadhatatlanul impozánsak, elegánsak. Ezt az állapotukat azonban csak rendszeres ápolásukkal lehet hosszú ideig megtartani....


Téli cipőápolás

A cipők minden időszakban gondos ápolást igényelnek, ám télen még extrém hatásoknak is ki vannak téve. Sokan mellőzik rendszeres ápolásukat, pedig ezt még a legdrágább cipők is igénylik. A latyakos...