Bőr motoros ruhák tisztítása

2014-03-12 09:27:29 | Módosítva: 2014-03-15 10:02:08

A motorosok ruhái általában bőrrel kombinált speciális öltözetek, amelyek gyakori és kombinált tisztítási eljárásokat igényelnek. Ha kivehető a bélés, az akár mosógépben is könnyen kitisztítható.

A motoros ruhák darabjai

A különféle kombinált anyagokból összeállított motoros ruhák darabjait minden használat után célszerű kiszellőztetni, és ezt követően lehet alaposan, szappanhabos vizes szivaccsal letisztítani a felületükre tapadt bogaraktól és egyéb szennyeződésektől. E célra egyesek nyeregszappant használnak, majd a szivacs alapos átöblítése után újból áttörlik a ruhadarabok felületét. Száradás után pedig balzsammal, vagy egyéb bőrápoló szerrel áttörölve a bőr újra tiszta és puha lesz. Lehet kísérletezni a mosógépben való tisztítással is, ám ehhez csak a motoros ruhák gépi mosásához kifejlesztett speciális mosószert, szabad használni, mégpedig 35 fokon. A mosás előtt a protektorokat ki kell szedni az öltözetből. Centrifugálni nem szabad! A mosás és száradás után – ez akár több napig is tarthat – az összes bőr felületet ápoló és puhító balzsamok valamelyikével kell áttörölni, hogy a bőr megtartsa eredeti puhaságát.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Bőrbútorok ápolása

Bár hidegsége miatt sokan nem kedvelik, de a valódi bőr bútor ma is értékes, elegáns bútordarab. Sajnos nem tart örökké, és különösen nem, ha rendszeres ápolását elmulasztjuk. Nem is a nagyobb...


Bőrbútorok kondicionálása, javítása

A természetes bőrök használata mondhatni egyidős az emberiséggel. A ruházaton kívül berendezési tárgyakon is használták. Ez napjainkig is így van, mivel az értékes, és impozáns bőrbútorok ma is...