Vigyázat! Itt csalnak!

2014-04-11 10:27:07 | Módosítva: 2014-04-11 10:30:09

Valószínűleg sok ezer Kft. és Bt. kapott olyan hivatalosnak tűnő levelet, hogy fizessen be gyorsan 24 ezer forintot, mert különben még pótdíjat is kell majd fizetnie.


A feladó állami hivatalnak álcázza magát. A Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet megtévesztő felszólításával 24 ezret akar legombolni a naiv cégtulajdonosokról. Minden magyar Kft, Bt és Rt potenciális veszélyben van.

A Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet megtévesztő jogi hablatyolásba csomagolva azt próbálja sugallni a cégtulajdonosoknak, hogy ha április 18-áig nem fizetik be a közzétételi díjat, kimaradnak valami kötelező állami regisztrációból. Ez persze nem igaz, ez egy sima lehúzási kísérlet egy megtévesztő nevű, egyszemélyes magáncégtől.

Az álcázás azért is veszélyes, mert a kötelező kamarai tagságtól a cégadatok cégbírósági közzétételéig valóban minden évben több ilyen tételt rányomnak a vállalkozásokra, így sokan rutinból befizetik a „kirótt” összeget. Ennek a lélektanára építenek az ügyeskedő vállalkozások.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: Csalás, megtévesztés

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-6761/Vigyazat__Itt_csalnak_