Vigyázat! Itt csalnak!

2014-04-11 10:27:07 | Módosítva: 2014-04-11 10:30:09

Valószínűleg sok ezer Kft. és Bt. kapott olyan hivatalosnak tűnő levelet, hogy fizessen be gyorsan 24 ezer forintot, mert különben még pótdíjat is kell majd fizetnie.


A feladó állami hivatalnak álcázza magát. A Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet megtévesztő felszólításával 24 ezret akar legombolni a naiv cégtulajdonosokról. Minden magyar Kft, Bt és Rt potenciális veszélyben van.

A Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet megtévesztő jogi hablatyolásba csomagolva azt próbálja sugallni a cégtulajdonosoknak, hogy ha április 18-áig nem fizetik be a közzétételi díjat, kimaradnak valami kötelező állami regisztrációból. Ez persze nem igaz, ez egy sima lehúzási kísérlet egy megtévesztő nevű, egyszemélyes magáncégtől.

Az álcázás azért is veszélyes, mert a kötelező kamarai tagságtól a cégadatok cégbírósági közzétételéig valóban minden évben több ilyen tételt rányomnak a vállalkozásokra, így sokan rutinból befizetik a „kirótt” összeget. Ennek a lélektanára építenek az ügyeskedő vállalkozások.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: Csalás, megtévesztés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Markov avatarja

Markov        

Különösen a Szent-Koronás-kakasos címerkombináció rendkívül "frappáns"... Elképesztő!

Trükkös feltételek, apró betűk, több tízezres bukások

Örök igazság, hogy minden szerződést – legyen szó egyszerű áruvásárlásról, szolgáltatás igénybevételéről, vagy akár speciális, egyedi fogyasztói jogviszonyra kiterjedő kontraktusról – aláírása...


Vigyázat, csalnak!

Sok web-oldalon – köztük sajnos a www.ezermester.hu oldalon is – találkozhatunk furcsa tartalmú hirdetésekkel. A Google ezeket önállóan teszi ahirdetési banner helyekre, tartalmát a honlap...