Fedezd fel a benned lévő ezermestert!

Oldalkidobós elektromos fűnyíró

2014-09-08 11:15:00 | Módosítva: 2014-09-08 11:16:19

Kertemben az elektromos fűnyíró használat alkalmával gyakran meg kellett szakítani a munkát, mert a fűgyűjtő megtelt. Ez egyrészt lelassította a munkát, másrészt gondot okozott a levágott fű elhelyezése. Emiatt először lekapcsoltam a fűgyűjtőt, valamint megemeltem a hátsó ajtót, hogy utat biztosítsak a levágott fűnek. Ez azzal járt, hogy a levágott fű (és a felkapott talaj is) mind a lábamra, illetve a cipőmre áramlott, a zoknimat nagyon beszennyezte.


A fűnyíró átalakítása

Láttam, hogy némely motoros fűnyíró oldalkidobós, és ez az előbbi problémákat teljesen kiküszöböli. Sajnos elektromos kivitelben nem kapható oldalkidobós fűnyíró, ezért a régi elektromos fűnyírómat átalakítottam oldalkidobóssá.

Először is kivágtam belőle a terelőlemezt, ami a fűgyűjtőbe irányítja a levágott füvet. Ezt követően egy fémlemezzel lezártam a fűgyűjtőhöz vezető hátsó nyílást. Kétoldalt kidobó nyílást vágtam a fűnyíró szoknyájába, majd terelőlemezeket építettem be, melyek a kidobó nyílásokhoz vezetik a levágott füvet. Korábban ismertetett problémáim ezzel megszűntek. Természetesen ügyelni kell arra, hogy a kés akadálymentesen foroghasson.


Kallós József

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-6930/Oldalkidobos_elektromos_funyiro