Fúrógépek új generációja

2015-10-16 12:37:25 | Módosítva: 2015-11-18 12:52:55

Az élénkpiros színű Einhell gépek megjelenésével a márka elkezdte átpozicionálni szerszámgépeit. A szín nem csak dizájnelem, hanem egy jobb minőség, hosszabb élettartam megjelenítése. A felhasználás tekintetében a jó minőségű barkácsgéptől a professzionális alkalmazásáig fedi le az igényeket. A piros Einhell gépeken belül igen széles választék jelent meg az ütvefúrók és fúrókalapácsok kategóriájában, az alábbiakban erről igyekszünk egy kis áttekintést adni.


Milyen fúrógépre van szükség

A „sima” ütvefúrókra úgy gondolunk, hogy egy ilyennek minden háztartásban lennie kell. A piros Einhell fúrógépek bármelyike megfelel az általános otthoni igényeknek. Elektronikus fordulatszám-szabályozásuk pontos, gyorsbefogós tokmányuk 13 mm-es fúrószárig képes befogadni. A hagyományos tokmány kedvelői számára van a választékban ilyen is. Ügyes megoldás az egyes gépek tetején kialakított övtartó, ami szükség esetén felszabadítja kezünket. Az ütvefúró gépekben körmöstárcsás ütőmű van, ami a legtöbb falazóanyag fúrásához megfelelő. A panelban lakók számára viszont kénytelenek vagyunk ajánlani egy másik fúrógép beszerzését is.A piros Einhell ütvefúrók teljesítmény-választéka 500 W-tól 1100 W-ig terjed. A nagyobb teljesítményre inkább akkor lehet szükség, ha valamilyen szerszám-kiegészítőt (körkivágó, csiszolókorong stb.) kívánunk használni. Mindenképpen meg kell még említenünk a „TE-ID” típusjelű gépekre feltehető porelszívó tartozékot, ami lehetővé teszi, hogy segítőtárs nélkül is pormentesen tudjunk fúrni.

A „Red line” kategóriában nem kevesebb, mint 9 különböző fúrókalapácsot találunk, és innen kéne választania a fentebb már említett panellakás lakóknak egy második gépet. Otthoni használatra talán az „RT-RH” sorozat gépei tűnnek telitalálatnak. A nagyon jó minőségű, formatervezett gépek 600, illetve 900 W-os teljesítménye bőven elegendő, és 10-26 mm-es (természetesen SDS-plus befogószárú) fúróátmérőig az 1,8-2,6 Joule ütőerő is megfelelő. A könnyű kis gépeken kapcsolható sima fúrás, és véső funkció is. Lágy, ergonomikus markolatuk nagyon jó fogást biztosít.Az „RT” és „TE” sorozatú fúrókalapácsok már a félprofesszionális felhasználás irányába visznek el. Itt már jóval 1000 W fölötti teljesítményeket, legalább 5 J ütőerőt találunk, de a legújabb csúcsgép (TE-DH 1027) ütőereje meghaladja a 30 J-t. A profi gépeken már találhatunk a használatra kész üzemmódot jelző LED-et, vibrációt csökkentő rugalmas kapcsolatot a markolat előtt, elektronikus fordulatszám-stabilizátort, elforgatás-gátló kapcsolót, és még sok mindent, ami a felhasználók számára a tartós használatot segíti. Természetesen ezek robusztus felépítésű, strapabíró gépek.


A minőségjavítás jegyében az Einhell központosította a gépek garanciális és garancián túli javítását budapesti szervizébe. A vásárló – probléma esetén – a vásárlási helyen keresztül, vagy csomagküldő szolgálat igénybevételével közvetlenül juttathatja el szerszámgépét a szakműhelybe; a 1107 Budapest X. kerület, Mázsa tér 7/5. címre. Itt található az Einhell mintabolt is.


www.einhell.hu

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-7383/FUrogepek_Uj_generacioja